Γιάννης Φόβος στο Ράδιο ΕΝΑ: Θέλουμε συνεργασία και ενοποίηση με την άλλη Ομοσπονδία

Κοινά τα προβλήματα των επαγγελματιών, τόνισε ο εκ νέου εκλεγμένος στην ΟΕΒΕΜ

Πεδίο συνεργασίας “ανοίγει” η πλειοψηφούσα παράταξη της ΟΕΒΕΜ, που αναδείχθηκε από τις χθεσινές εκλογές, τόσο προς την έτερη Ομοσπονδία που δραστηριοποιείται στο νομό, όσο και προς την παράταξη Πλαστάρα. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Φόβος, εκλεγμένος με την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Ο ίδιος επεσήμανε πως τους επαγγελματίες της Μαγνησίας δεν τους χωρίζει τίποτα, παρά μόνο τους ενώνει γι’ αυτό και η νέα Διοίκηση θα αγωνιστεί για το καλό όλων των επαγγελματιών και την ενδυνάμωση των Συλλόγων και Σωματείων.

Σε θρίλερ μετατράπηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία στην ΟΕΒΕΜ με την παράταξη Πλαστάρα να ηττάται με τρία μόλις ψηφοδέλτια από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση, παράταξη στην οποία ήταν ο κ. Γιάννης Φόβος, αλλά και η πρώην Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Δώρα Καναβιτσά, που ήταν αυτή που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.
Μάλιστα από τους 66 εγγεγραμμένους στη διαδικασία συμμετείχαν 65, με τον κ. Φόβο να κάνει λόγο για εξωπραγματική συμμετοχή, που δείχνει πόσο κρίσιμες ήταν αυτές οι εκλογές.
“Δεν μας χωρίζει τίποτα. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό των επιχειρήσεών μας, όπως επίσης και για το καλό της ευρύτερης οικονομίας της Μαγνησίας και πιστεύω ότι θα υπάρχει μία συνεργασία και με το άλλο ψηφοδέλτιο, που αποτελείται από αξιολογότατα άτομα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους ελεύθερους επαγγελματίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ρίχνοντας γέφυρες στην παράταξη Πλαστάρα, από την οποία βέβαια τόσο ο ίδιος, όσο και άλλη συμμετέχοντες του ψηφοδελτίου αποχώρησαν με αιχμές από την προηγούμενη διοίκηση.

Στόχος της νέας πλέον Διοίκησης είναι η ενασχόληση με τα προβλήματα των επαγγελματικών σε συνδικαλιστικό επίπεδο, με τον κ. Φόβο να αφήνει αιχμές επισημαίνοντας πως “Τα παιδιά που είναι στο συνδυασμό μας δεν έχουν καμία πολιτική ή άλλου είδους φιλοδοξία. Θα δουλέψουμε για τους συναδέλφους μας, για τις επιχειρήσεις μας, θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε θέματα και προβλήματα αφού τα καταγράψουμε κι αυτή θα είναι η πρώτη μας κίνηση”.
Πρώτη κίνηση της νέας Διοίκηση, που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες είναι η οργάνωση της ΟΕΒΕΜ, ώστε να είναι αυτόνομη σε οικονομικό και διοικητικό. Έπειτα θα προχωρήσει στην οργάνωση των Συλλόγων, στην καταγραφή των προβλημάτων τους και στην προώθησή τους για να εξευρεθούν τρόποι επίλυσής τους.
Ακόμη, τρίτος άξονας κατεύθυνσης είναι η συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της οικονομίας της περιοχής όπως το Εργατικό Κέντρο Βόλου, την ΑΔΕΔΥ, το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια αλλά και επιστημονικούς φορείς, με τον κ. Φόβο να σχολιάζει πως η ΟΕΒΕΜ είχε αποκοπεί το τελευταίο διάστημα.
Συνεργασία και ενοποίηση με την έτερη Ομοσπονδία
Ένας μεγάλος στόχος της νέας διοίκησης αποτελεί και η συνεργασία και η ενοποίηση των δύο Ομοσπονδιών που δρουν στην περιοχή.
“Η συνεργασία με την έτερη ομοσπονδία είναι ένα όνειρο όλων των επαγγελματιών της Μαγνησίας, γιατί αυτό που συμβαίνει εδώ δεν συμβαίνει πουθενά στην Ελλάδα, να έχουμε δηλαδή δύο Ομοσπονδίες. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να λήξει. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να προχωρήσουμε σε επαφές με την άλλη Ομοσπονδία και θα την καλέσουμε να ξεκινήσουμε κάποιες συζητήσεις για να υπάρξει μία βάση για να προχωρήσουμε στην ενοποίηση των δύο ομοσπονδιών και να είναι ενωμένες οι δυνάμεις της Μαγνησίας. Πρέπει να πάμε ενωμένοι για την προώθηση των προβλημάτων”, είπε ο κ. Φόβος χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τέλος το ζήτημα των γραφείων της ΟΕΒΕΜ ο κ. Φόβος επεσήμανε πως προς το παρόν τα γραφεία θα παραμείνουν στην οδό Παύλου Μελά, ως έχουν, όμως εξετάζονται και εναλλακτικές κινήσεις. Σημείωσε πως θα γίνει συζήτηση με τους Συλλόγους, θα καταθέσουν τη γνώμη τους και θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να την αυτονομία της Ομοσπονδίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.