Γιώργος Λογιάδης: Να διασυνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό

Ο βουλευτής του «ΜέΡΑ25» μίλησε για τον Βόλο, το Πήλιο και τις προοπτικές

Τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα, με τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που παράγονται, με τον τουρισμό, που πρέπει είναι ποιοτικός και να διαρκεί όλο το χρόνο, πρότεινε ο Γιώργος Λογιάδης, βουλευτής του «ΜέΡΑ25», επαγγελματίας τουρισμού και οικονομολόγος.
Ο βουλευτής μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή και αναφέρθηκε στον Βόλο, στο Πήλιο και στις προοπτικές που υπάρχουν για τον τουρισμό, λέγοντας ότι η κρίση, είναι μια ευκαιρία για να πας παρακάτω και θα μπορούσαμε να μετεξελίξουμε τη γνώση και τον τρόπο ζωής που μας επιβάλει ο κορωνοϊός, για να έχουμε τουρισμό ευεξίας, αποκατάστασης, υψηλού επιπέδου, όλο το χρόνο, στο μέλλον.

Ποιοτικός τουρισμός στη Μαγνησία

Ο κ. Λογιάδης είπε ότι η οικονομία πρέπει να ξεκινήσει ξανά και πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας που ζούμε στην Ελλάδα και σε ένα τόσο ωραίο μέρος όπως ο Βόλος και το Πήλιο, που είναι μοναδικά μέρη και θα έπρεπε να έχουν τουρισμό όλο το χρόνο.
Θα έπρεπε να είναι το όραμα για την περιοχή, καθώς είστε κεντρικά στην Ελλάδα, έχετε αεροδρόμιο, ένα πολύ καλό νοσοκομείο και όλα αυτά συμβάλλουν για έναν ποιοτικό τουρισμό, σε συνδυασμό με τα άριστα αγροτικά προϊόντα και πρέπει να δούμε άμεσα πως θα διασυνδέσουμε τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα σε όλη τη χώρα, τόνισε.
Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 είπε ότι δυστυχώς μέχρι τώρα, η ΕΕ με τις επιδοτήσεις εκτάσεων, δεν έχει βοηθήσει, αλλά κατέστρεψε την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων στην Ελλάδα, που είναι μικρή χώρα, παράγει ποιοτικά προϊόντα και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές τρίτων φθηνών χωρών. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε πως θα αναπτύξουμε ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και θα τα διασυνδέσουμε άμεσα με τον τριτογενή τομέα.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να φτιάξει
ποτά, από τα αποστάγματά της»

Ο κ. Λογιάδης έφερε ως παράδειγμα το τσίπουρο που είναι ποιοτικό και σε μεγάλη ποικιλία και τόνισε ότι εισάγουμε άλλα οινοπνευματώδη ποτέ για να κάνουμε κοκτέιλ, ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να φτιάξει ποτά, από τα αποστάγματά της.
«Η κρίση είναι μια ευκαιρία για να πας παρακάτω και θα μπορούσαμε να μετεξελίξουμε τη γνώση και τον τρόπο ζωής που μας επιβάλει ο κορωνοϊός, για να έχουμε τουρισμό ευεξίας, αποκατάστασης, υψηλού επιπέδου, όλο το χρόνο στο μέλλον», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει οι Έλληνες να στηρίζουν τα δικά του αγροτικά και όχι μόνο προϊόντα, άσχετα αν κοστίζουν κάτι παραπάνω, διότι ποτέ η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί ως χώρα τις τιμές αγροτικών προϊόντων τρίτων χωρών, ούτε και τον τουρισμό. «Λέμε στο ΜέΡΑ 25 ότι πρέπει να θέσουμε στην ΕΕ ένα βέτο, ώστε οι χώρες να καταναλώνουν πρώτα τα δικά τους προϊόντα και ύστερα να εισάγουν από τρίτες χώρες ό,τι περαιτέρω χρειάζεται», τόνισε.
Αναφορικά με τα μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού, ο βουλευτής είπε ότι κάνουμε λίγα πολύ αργά και ενώ τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν 1η Ιουλίου, ακόμη δεν έχουν δώσει ρευστότητα οι τράπεζες. Ενώ η πλατφόρμα που θα άνοιγε την 1η Μαΐου, άνοιξε και… έπεσε και πρόσθεσε ότι τα μέτρα πρέπει άμεσα να διοχετεύονται στην οικονομία, γιατί ο κόσμος θέλει σήμερα να ζήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.