Γιώργος Ζαφείρης: Απλήρωτοι οι ξενοδόχοι για τα προγράμματα τουρισμού και Covid

Κώδωνας κινδύνου ότι θα κλείσουν ξενοδοχεία και στη Μαγνησία

Απλήρωτοι είναι ακόμη οι ξενοδόχοι για τα προγράμματα τουρισμού που θέσπισε για φέτος η Πολιτεία και για τα ξενοδοχεία Covid, παρά το ότι οι άνθρωποι του τουρισμού, είχαν την υπόσχεση ότι θα πληρώνονταν κάθε δίμηνο και δεν είχαν εκ των πραγμάτων, κανένα άλλο έσοδο.
Ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι προς το παρόν οι ξενοδόχοι έλαβαν μόνο μια επιστολή του υπουργού την Παρασκευή ότι οι υπηρεσίες κάνουν να πάντα για να πληρωθούν… Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, είπε ότι κάποια ξενοδοχεία δεν θα άνοιγαν αν ήξεραν ότι υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις, γιατί περιμένουν την πληρωμή για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, τη στιγμή που η γραφειοκρατία, ίσως και άλλοι λόγοι, δεν έχουν οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα.

Ανασφάλεια και λουκέτα

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, οι ξενοδόχοι έχασαν την εμπιστοσύνη και πλέον… οτιδήποτε καινούργιο και αν βγει, όσο… κοινωνικό τουρισμό και αν τάξει ο υπουργός, οι επαγγελματίες δεν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, ρισκάροντας να αυξήσουν τα χρέη τους.
Επικαλούμενος Πανελλαδικά στοιχεία για την τουριστική σεζόν, ο Γ. Ζαφείρης είπε ότι ο μέσος όρος των μηνών Μαΐου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, κυμαίνεται σε πτώση 80% σε σχέση με πέρυσι, η πληρότητα 100% που είχαν ορισμένοι για 20 μέρες δεν λέει τίποτα και έκρουσε κώδωνα κινδύνου ότι θα κλείσουν ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος και για τη Μαγνησία και αν λειτουργήσει κάτι, θα λειτουργήσει την τελευταία στιγμή, αν και τα ξενοδοχεία δεν είναι μικρομάγαζα να ανοίξουν το πρωί μιας μέρας, γιατί χρειάζονται προσωπικό, υπάρχουν ανελαστικές θέσεις εργασίας και κανένας δεν θα μπει στη διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που δεν πληρώθηκε ακόμη από το περασμένο καλοκαίρι.

Οι εκλογές της ΠΟΞ

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, υπήρξε καθημερινή επαφή για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από τα αχαρτογράφητα νερά που βρέθηκαν οι επαγγελματίες. Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι θα κάνει μια προσπάθεια να συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΠΟΞ, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλία, ενώ ευχαρίστησε τους ξενοδόχους της Θεσσαλίας που τον στηρίζουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Οι εκλογές για νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, θα γίνουν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη, καθώς ο κορωνοϊός δεν σταματά και τα προβλήματα συνεχίζονται.
Ο υποψήφιος για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είπε ότι δεν έχουν γίνει ξεχωριστά πράγματα για τον τουρισμό και θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δίνει χρήματα σε όλους και δυστυχώς, κανένας δεν έχει καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα που θα έρθει, διότι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας έκλεισαν ή κλείνουν, ενώ ακόμη και σήμερα που υπάρχει μια σχετική δουλειά, με κάποια συνέδρια ή εκδηλώσεις, έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα, που… τα ακυρώνουν.

Ακυρώθηκαν συνέδρια

Ο ίδιος εξήγησε ότι ακυρώσεις συνεδρίων έγιναν και στη δική μας περιοχή και έκανε λόγο για παραλογισμό, όταν ζητούν να υπάρχει ένας σύνεδρος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας να χρειάζεται ένα στρέμμα για να μπουν 100 σύνεδροι (!) και τη στιγμή που στην εστίαση ή σε άλλες συναθροίσεις, χρειάζονται 2 τ.μ. ανά άτομο. Ο κ Ζαφείρης είπε ότι η Πολιτεία πρέπει να σκύψει συστηματικά πάνω από τον τουρισμό, που έβαλε πλάτη αι κράτησε την οικονομία. «Καταλαβαίνουμε ότι το κράτος πρέπει να εισπράξει, είπαμε ότι τα τρέχοντα έξοδα πρέπει να πληρώνονται άμεσα, αλλά πρέπει να παγώσουν όλα τα άλλα, διότι δεν θα βρουν επιχειρήσεις τον Απρίλιο του 2021, αν είναι μια καλή χρονιά, για να λειτουργήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.