Γηροκομείο Βόλου: Οκτώ νέα θετικά κρούσματα- Στο Νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος

Διέσπειραν τον κορωνοϊό οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Δύο θετικές στον κορωνοϊό εργαζόμενες στο Γηροκομείο Βόλου εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, φέρνοντας πάλι στο προσκήνιο το θέμα των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος στο magnesianews.gr από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 18. Σήμερα, τα μοριακά τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι έδειξαν ακόμη οκτώ θετικά κρούσματα, μεταξύ αυτών και τέσσερις ηλικιωμένους, με τον έναν να νοσηλεύεται ευτυχώς σε ήπια κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γηροκομείο Βόλου τα αποτελέσματα από τα PCR tests έδειξαν οκτώ θετικά κρούσματα στον Covid – 19.

Τα τέσσερα θετικά σε εργαζόμενους, εκ των οποίων μια εργαζόμενη είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου , άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο ήταν ανεμβολίαστες. Οι θετικοί στον Covid – 19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας καθώς και οι στενές επαφές τους.

Οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί  σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όπως σημειώνει η Διοίκηση ήδη έχουν  ενημερωθεί και  οι συγγενείς των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, βρίσκεται σε κλινική κορωνοϊού και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ωστόσο το προχωρημένο της ηλικίας του, οι συνοσηρότητες και το γεγονός ότι δεν ανέπτυξε ισχυρά αντισώματα από το εμβόλιο, τον οδήγησε στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι οι δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους θα πρέπει να είναι πλήρως οχυρωμένες από τον κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.