Γονείς και αδέλφια 39χρονου Βολιώτη: «Ζούμε συνεχώς στην τρομοκρατία…»

Οδηγείται στη φυλακή, καθώς χτύπησε και απείλησε τους συγγενείς του

Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρει ένας 39χρονος Βολιώτης, χρήστης ουσιών, όπως υποστηρίζει, που κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Βόλου για τις κατηγορίες της απόπειρας κλοπής, εξύβρισης, απειλής, ενδοοικογενειακής βίας και της σωματικής βλάβης κατά συρροή.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 34 μηνών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 450 €.
Ο άνδρας στις 11 το βράδυ της Πέμπτης μπήκε στο διαμέρισμα της μιας αδελφής του και προσπάθησε να κλέψει την τηλεόραση, για να την πουλήσει, για να βρει χρήματα να αγοράσει τη δόση του, καθώς είναι τοξικομανής. Ωστόσο τον αντιλήφθηκε η μητέρα του, που μένει στον πάνω όροφο, προσπάθησε να τον εμποδίσει και σύμφωνα με το κατηγορητήριο την εξύβρισε και την απείλησε ότι θα της κάνει κακό. Ανάμεσά τους μπήκαν και οι δύο αδελφές του και ο γαμπρός του, με τον άνδρα να φέρεται πως τους επιτέθηκε και τους χτύπησε.

«Ζούμε στην τρομοκρατία»

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε η μεγάλη αδελφή του κατηγορούμενου, που είπε ότι στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης της τηλεφώνησε η μητέρα της και της είπε ότι ο αδελφός της μπήκε στο σπίτι της και προσπάθησε να κλέψει την τηλεόραση.
Όπως είπε, η μητέρα της βρήκε τον 39χρονο πίσω από την πόρτα με την τηλεόραση στα χέρια, ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη μπαλκονόπορτα, από την οποία είχε σπάσει το διπλό τζάμι για να μπει στο σπίτι, που είναι ισόγειο.
Η γυναίκα είπε ότι πήγε με τον σύζυγό της στο σπίτι, που δεν μένουν μόνιμα με τα παιδιά τους και πήραν πολύτιμα πράγματα, για να τα προστατέψουν, μετά ανέβηκαν στον πρώτο όροφο που μένουν η μητέρα και ο ηλικιωμένος πατέρας της. Όταν ο κατηγορούμενος είδε τον σύζυγό της άρχισε να απειλεί ότι θα τους σκοτώσει. Η ίδια του είπε να φύγει, αλλά προσπάθησε να τη χτυπήσει, ωστόσο ο 39χρονος της είπε ότι θα σκοτώσει τον άνδρα της και τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα και με γροθιές.
Επίσης έσπρωξε τη μικρή αδελφή του, την χτύπησε σε ένα πεζούλι και έχασε τις αισθήσεις της για δευτερόλεπτα, ενώ χαστούκισε και τη μητέρα του που μπήκε ανάμεσα για να ηρεμήσει η κατάσταση.
Η γυναίκα τόνισε ότι τα επεισόδια με τους γονείς της είναι συχνά, γιατί ο κατηγορούμενος τους ζητάει συνέχεια χρήματα και ζουν συνεχώς υπό τρομοκρατία και απειλές, κοιμούνται με κλειδωμένες πόρτες, μια φορά τους απείλησε με μαχαίρι και μια δεύτερη τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει με αεροβόλο περίστροφο, κάτι που είχε αποτέλεσμα ο 80χρονος πατέρας του και η μητέρα του να φύγουν με τις πιζάμες και τις παντόφλες μέσα στη νύχτα για να διανυκτερεύσουν στην κόρη τους.
Η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο 39χρονος ελέγχει πολύ καλά τον εαυτό του, ξέρει τι κάνει και η ίδια που μένει σε άλλο σπίτι, δεν μπορεί να πάει τα δύο παιδιά της να δουν τους παππούδες τους.
Τέλος, είπε ότι το πρωί του Σαββάτου, που ο 39χρονος ήταν κρατούμενος της τηλεφώνησε, την έβρισε και την απείλησε ότι θα σκοτώσει την ίδια και τον άνδρα της.
Η μητέρα του κατηγορούμενου, περιέγραψε πως την έσπρωξε, την έβρισε και τη χαστούκισε με τέτοια δύναμη, που γύρισε το κεφάλι της και της πονάει ο αυχένας, υποστήριξε ότι ξέρει τι κάνει, είναι επίμονος και σε όποιες δουλειές πήγε, φεύγει μόνος του, μετά από μια δύο ημέρες.
Επίσης είπε ότι μια φορά της έκλεψε τα κλειδιά καταστήματος χρωμάτων που λειτουργεί, έκλεψε τα μισά χρήματα και τα πούλησε, μια άλλη φορά έβγαλε δύο ψεύτικα περίστροφα και απειλούσε τους γονείς του ότι θα τους σκοτώσει και τόνισε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η ίδια κατέθεσε ότι άλλη μια φορά ο δράστης έσπασε τη μπαλκονόπορτα του ισογείου, που είχε κρύψει την τσάντα της και της έκλεψε τα χρήματα που είχε για τη δοσοποίηση παλιότερης ποινής του, που έγινε ρύθμιση.

«Λένε ψέματα»

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι η μητέρα και η αδελφή του είπαν ψέματα, ο ίδιος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και δεν θα χτυπούσε τον γαμπρό του, αν δεν έβριζε τα Θεία.
Ο ίδιος είπε ότι προσπαθεί να μπει στο ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση και την Παρασκευή που ήταν κρατούμενος έχασε ραντεβού που είχε κλείσει, ενώ δήλωσε ταλαιπωρημένος λέγοντας ότι πέρασε 7 μήνες στο Ψυχιατρείο δεμένος με ιμάντες και είπε ότι ψάχνει για να αλλάξει τη ζωή του και το πρόβλημα είναι τα χρήματα.
Η πολιτική αγωγή τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καμία εξάρτηση, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι άκρως επικίνδυνος. Την τελευταία φορά που έγινε ακούσια νοσηλεία, οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο στην Σταυρούπολη, όπου χτύπησε νοσοκόμους και τους έκλεψε ενώ οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν χρίζει νοσηλείας. Τέλος, επισημάνθηκε ότι για επτά μήνες ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε Ψυχιατρείο, αλλά σε φυλακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.