Ι. Αποστολάκης: «Μια τρίτη θητεία Μπέου θα είναι πολλαπλάσια καταστροφική για την πόλη»

Κοινό μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την ανατροπή

Για το μέλλον της πόλης μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» κ. Ιάσονας Αποστολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τονίζοντας πως μία τρίτη θητεία του Αχ. Μπέου θα είναι πολλαπλάσια καταστροφική από την τωρινή και την προηγούμενη, με τις συνέπειες να χρειάζονται δεκαετίες θεραπείας έπειτα. Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας επεσήμανε πως θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συσπειρωθούν, βάζοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες, ακόμη και πολιτικές ιδεολογίες, προκειμένου να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση, συγκροτώντας μία κοινή δύναμη.

Ο κ. Αποστολάκης έκανε λόγο για μια πόλη παρατημένη, τονίζοντας πως υπάρχουν μέτρα σύγκρισης όχι με άλλες χώρες που είναι 50 χρόνια μπροστά, αλλά με τις γειτονικές πόλεις της Θεσσαλίας και εν γένει της Ελλάδος. Σημείωσε πως σε αυτά τα εννέα χρόνια διακυβέρνησης Αχ. Μπέου δεν υπάρχει ένα αφήγημα, ένα αναπτυξιακό σχέδιο, και ερωτήματα εάν γίνονται έργα που χρειάζονται και θα μείνουν και όχι μόνο έργα βιτρίνας, ή όσα έργα γίνονται εάν είναι υπερκοστολογημένα.
«Μπορεί ο κόσμος να αρχίζει να καταλαβαίνει και τι του αξίζει. Εάν ο κόσμος θεωρεί ότι του αξίζει μία τρίτη θητεία Αχ. Μπέου με την πόλη σε αυτόματο πιλότο, καλώς να το πράξει. Ο καθένας πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί και αξίζει καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Έχουν πέσει οι μάσκες- Ο Αχ. Μπέος εκπροσωπεί ένα κόμμα
Ο κ. Αποστολάκης μίλησε και για τις δημοτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2023, σημειώνοντας όμως πως υπάρχουν ψίθυροι παράτασης για τον Μάιο του 2024, χαρακτηρίζοντας αυτό το ενδεχόμενο ως συνταγματικά στο όριο της νομιμότητα. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πολιτικό αποτύπωμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον Βόλο και την έμμεση «ψήφο εμπιστοσύνης» στο πρόσωπο του Αχ. Μπέου.
«Μήπως το ερώτημα είναι εάν η ΝΔ είναι το κόμμα του Αχ. Μπέου; Γιατί ειδικά στον Βόλο, στο κομμάτι των επιχειρούμενων επενδύσεων βλέπουμε να σέρνει τον χορό ο δήμος Βόλου και μετά να ακολουθούν ασθμαίνοντας Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Υπάρχει μια αλληλεπίδραση. Και στον τελευταίο άνθρωπο είναι φανερό ότι έχουν πέσει οι μάσκες, εκπροσωπεί έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Με δημάρχους σαν τον Αχ. Μπέο φαίνεται πως μπορεί να γίνει πιο εύκολα η δουλειά. Οποιοσδήποτε άνθρωπος σαν τον Αχ. Μπέο εξυπηρετεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταστροφής των δήμων», σχολίασε ο κ. Αποστολάκης.
Τόνισε όμως πως το μεγαλύτερο ερώτημα είναι στον κόσμο που ανήκει στον χώρο της ΝΔ και είναι αυτοί που έχουν το μεγάλο ηθικό δίλημμα. « Από τη μια ανήκουν σε έναν πολιτικό χώρο κι από την άλλη αυτός ο πολιτικός χώρος έχει ταυτιστεί με ότι πιο σάπιο πολιτικά υπάρχει στη ζωή του τόπου, τη δημοτική αρχή Μπέου», είπε ο ίδιος.
Βέβαια, ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε πως στον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχουν άξιοι άνθρωποι και αξιόλογοι εργάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, φέροντας το παράδειγμα του κ. Διαμαντένια που σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, η αισθητική του δεν ταυτίζεται με τη δημοτική αρχή. «Βλέπουν τον χώρο της κεντροδεξιάς να σέρνεται πίσω από μια δημοτική αρχή ενός προέδρου ΠΑΕ. Ας κοιταχτούν όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό τον πολιτικό χώρο στον καθρέπτη να δουν εάν αυτό αισθητικά και ηθικά τους εκπροσωπεί. Νομίζω πως όχι», είπε.

Καταστροφική τρίτη θητεία Μπέου- Να συναντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις χωρίς προαπαιτούμενα

Ο επικεφαλής της α ελάσσονος μειοψηφίας αναφέρθηκε και στα σενάρια που υπάρχουν στην πόλη για συσπείρωση δυνάμεων, με στόχο τη νίκη στις δημοτικές εκλογές εναντίον του Αχ. Μπέου.
«Οι μεγάλες ανατροπές στη ζωή και στις εκλογές απαιτούν υπερβάσεις προσωπικές. Θα χρειαστούν μεγάλες και τεράστιες υπερβάσεις, που θα έχουν να κάνουν με το να συναντηθούνε οι δυνάμεις που έχουν να κάνουν με κινήματα πολιτών, με συλλογικότητες, με φορείς και κόμματα, χωρίς προαπαιτούμενα και από την άλλη τα κόμματα να αφήσουν να ανθίσουν όλα αυτά, ώστε να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό στις πόλεις. Εάν δεν υπάρχουν εμπλοκές πιστεύω ότι οι δυνάμεις της πόλης αυτή τη φορά θα βρουν τον δρόμο να υπάρχει ένα μεγάλο πολυποίκιλο ψηφοδέλτιο, που θα μπορεί να δώσει δύο ξεκάθαρα αφηγήματα. Το ένα τι πάει στραβά στην πόλη, να φανεί πιο ξεκάθαρα και από την άλλη να φύγει η δημοτική αρχή από την πόλη. Εάν και αυτή τη φορά δεν γίνει αυτό, ο καθένας μετά έχει την ευθύνη του», είπε ο κ. Αποστολάκης.
Μάλιστα τόνισε πως σε αυτή την δυναμική και με πολλές συνιστώσες προσπάθεια χρειάζεται να συστρατευθούν άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις. Σημείωσε πως υπάρχει διάθεση τέτοια, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση στην πόλη, όμως μεταξύ της θεωρίας, σημείωσε και της πράξης, πολλές φορές υπάρχει χαοτική διαφορά.

Να ξεκαθαρίσουν την πολιτική στήριξη
Συνεχίζοντας, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε πως για να γίνει πράξη αυτή η σύμπραξη, χρειάζεται προσωπική υπέρβαση και όχι μόνο ευχολόγια, ενώ τόνισε πως εάν χρειαστεί κάποιοι πρέπει να πάνε και κόντρα στον πολιτικό τους χώρο.
« Πρέπει και τα καθαρά αυτοδιοικητικά, έντιμα και αξιόλογα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Υπάρχουν στελεχάρες ή υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι χαριεντίζονται ή υποστηρίζουν ανοιχτά τον Αχ. Μπέο. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη, πρέπει ένας επιχειρηματίες όσο κι αν έχει πρόβλημα πηγαίνοντας κόντρα στη δημοτική αρχή να βγει και να πει ότι τον ενοχλεί αυτό το πράγμα. Εάν δεν γίνουν αυτά η ευθύνη βαραίνει όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα με προσευχές», είπε ο κ. Αποστολάκης.
Παράλληλα δε τόνισε πως σε αυτή την προσπάθεια θέση έχει και η ΝΔ. «Προφανώς σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να υπάρχουν και υπάρχουν άνθρωποι από τον χώρο της ΝΔ, τον κεντροδεξιό. Εμείς το 2019 είχαμε ανθρώπους που στήριζαν τον χώρο της ΝΔ, όμως είχαν κάνει ξεκάθαρα την επιλογή και όχι να είναι ντεμί να είναι απέναντι στον Αχ. Μπέο. Αυτό μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρο αυτή τη φορά, είναι απαραίτητο, διότι η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάνε στην εκλογική αναμέτρηση της μίας Κυριακής. Εάν υποθέσουμε ότι θα έχουμε τρία ψηφοδέλτια, ένα του ΚΚΕ, ένα το δημοκρατικό κι ένα της δημοτικής αρχής, είναι πιθανό να πάρουν δύο ψηφοδέλτια πάνω από 43% και ο Μπέος να χάσει, γιατί έχουμε τον εκλογικό νόμο που λέει ότι με 43% βγαίνεις δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή», είπε ο κ. Αποστολάκης.
Σημείωσε δε πως οι 16 μήνες έως να γίνουν εκλογές φτάνουν να γίνουν οι ζυμώσεις, αρκεί όμως αυτές να επιταχυνθούν, ενώ σε ότι αφορά τις συζητήσεις αυτές δεν αφορούν σε πρόσωπο ή πρόσωπα αλλά στο σύνολο της προσπάθειας.
«Είμαστε ακόμη σε στάδιο αρχικό και πρέπει να επιταχύνουμε λίγο το βήμα μας. 16 μήνες μέχρι τις εκλογές είναι χρόνος αρκετός, όχι άπειρος. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο και πιστεύω ότι και οι άνθρωποι του ΚΚΕ πρέπει να πάρουν θέση. Εάν υπάρξει τρίτη θητεία Αχ. Μπέου μιλάμε για ταφόπλακα στην πόλη και την πόλη να πηγαίνει πίσω σε επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης 30 χρόνια. Θα έχουμε τα LNG, θα έχουμε φουλ το srf σε καύση και σε πλήρη εξέλιξη. Μια τρίτη θητεία Μπέου θα είναι πολλαπλάσια καταστροφική από την τωρινή και την προηγούμενη, με συνέπειες που για να τις επανορθώσουμε θα θέλουμε δεκαετίες», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.