Η Δ.Ε.Θ. «μύρισε» Μαγνησία

Τοπικά προϊόντα στο περίπτερο του Επιμελητηρίου

Μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των επισκεπτών της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο, για τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα από όλες τις γωνιές της χώρας που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά. Μπορεί το μεγάλο ενδιαφέρον να προσελκύει η τιμώμενη χώρα που για φέτος είναι η Κίνα, με τα προϊόντα τεχνολογίας που παρουσιάζει και όχι μόνο, αλλά πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να γνωρίσουν τα άριστης ποιότητας τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα από τους επιχειρηματίες και παραγωγούς που βρίσκονται στα περίπτερα της έκθεσης. Όπως είναι γνωστό στη ΔΕΘ συμμετέχει και το Επιμελητήριο Μαγνησίας το οποίο φιλοξενεί σε ένα μεγάλο περίπτερο συνολικά επτά επιχειρήσεις που παράγουν εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Εξέχουσα θέση στο περίπτερο του Επιμελητηρίου έχει και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.
ΓΥΠΙΩΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Μιλώντας στη «Μ» ο παραγωγός Θανάσης Γρυπιώτης εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που υπήρξε ακόμη και από τις πρώτες μέρες για το ιδιαίτερα δημοφιλές δαμάσκηνο Σκοπέλου. «Είμαι η τρίτη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολούμαστε με το αντικείμενο και βλέπουμε μεγάλο προοπτική. Η κόρη μου και ο γιος μου σπούδασαν Γεωπονία και σκοπεύουν και αυτοί να ασχοληθούν με αυτό προκειμένου να βελτιώσουμε και άλλο το προϊόν» λέει με περηφάνεια ο κ. Γρυπιώτης. Οι εξαγωγές αποτελούν βασικό στόχο και μέχρι στιγμής παραγγελίες με συσκευασμένα βιολογικά αποξηραμένα μαύρα και ξινά δαμάσκηνα φεύγουν για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ντουμπάι και άλλες χώρες.

ΤΣΟΚΑΡΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
Εξίσου ικανοποιημένος δηλώνει στη «Μ» και ο παραγωγός Αρωματικών φυτών, βοτάνων και μπαχαρικών κ. Ιωάννης Τσοκάρας ο οποίος φιλοξενείται στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και υποδέχεται τους επισκέπτες με χαμόγελο. Το περίπτερο μυρίζει Μαγνησία και Ελλάδα καθώς ένα ανοιχτό ένα μεγάλο σακί με ρίγανη η οποία μοσχοβολάει και σε μεταφέρει σε όμορφες ορεινές τοποθεσίες, στη Βρύναινα όπου καλλιεργείται το συγκεκριμένο προϊόν.
«Το 50% των προϊόντων μας που παράγεται σε μεγάλες εκτάσεις στη Βρύναινα Μαγνησίας, προορίζεται για τις χώρες του εξωτερικού, ενώ στην εγχώρια αγορά τροφοδοτούμε με δική μας τυποποίηση και συσκευασία μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ» δηλώνει ο κ. Τσοκάρας. Η Vrino του κ. Τσοκάρα παράγει ρίγανη, τίλιο, τσάι του βουνού, χαμομήλι, δυόσμο, δάφνη, θυμάρι και πολλά άλλα αρωματικά φυτά, βότανα και μπαχαρικά και είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005. Τα κρασιά του Αγροτικού συνεταιρισμού Ν.Αγχιάλου «Η Δήμητρα» είναι πασίγνωστα και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το τσίπουρο και το κρασί του συνεταιρισμού, αλλά να προμηθευτούν κιόλας όλα τα παραπάνω προϊόντα.
Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τα περίπτερα και να συζητήσουν το ενδεχόμενο κάποιας συνεργασίας το περίπτερο του Επιμελητηρίου θα είναι ανοιχτό για όσο διαρκεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δηλαδή έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.
ΚΑΡΑΛΗΣ ΝΤΙΖΕΣ
asd

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.