Ιγνάτιος σε γονείς για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους: “Τολμήστε- Ακολουθήστε την επιστήμη”

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα

Από τους λίγους Μητροπολίτες στην Ελλάδα, που εξέφρασαν ανοιχτά, δημόσια και με κάθε τρόπο την αξία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με νέα δήλωσή του απευθύνει κάλεσμα στους γονείς να ακούσουν την επιστήμη και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα. Ο Σεβασμιότατος τόνισε πως το εμβόλιο δεν έχει σχέση με την θρησκεία και την πίστη, αλλά με την επιστήμη.

 

Να διαλύσει τους φόβους και τις ανησυχίες γονέων σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών τους προσπάθησε να κάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος με νέα του δήλωση υπέρ των εμβολιασμών, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου.

“Η έναρξη των σχολειών είναι πραγματικά μια πρόκληση – πρόσκληση  για να δούμε εάν μπορούμε και κατά πόσο να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ξέρετε την προσωπική μου άποψη στο θέμα του εμβολιασμού. Από την πρώτη στιγμή  έχω συστήσει σε όλους ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τους επιστήμονες. Δεν έχει να κάνει με την θρησκεία, με την πίστη, αλλά  με την επιστήμη και οι ειδικοί γνωρίζουν κι εφόσον συνιστούν και στα παιδιά να λάβουν μέτρα, νομίζω ότι οι γονείς δεν πρέπει να αφήσουν τα πράγματα, αλλά να τολμήσουν με τη γνώμη του παιδιάτρου να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Το έχουν ανάγκη αυτοί, το έχει ανάγκη η κοινωνία μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος απευθυνόμενος στους γονείς.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον τραγικό χαμό ζευγαριού από τη Λάρισα, όπου σήμερα έφυγε από τη ζωή και ο γιος τους. Τα μέλη της εν λόγω οικογένειας είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και ήταν ανεμβολίαστα.

“Είμαι συγκινημένος γιατί σε μια οικογένεια θεολόγων στη Λάρισα κι αυτός που έφυγε σήμερα από τη ζωή έγραψε ένα βιβλίο για τους Νεομάρτυρες, δεν εμβολιάστηκαν.  Και θλίβομαι, γιατί εάν είχαν ακούσει τη φωνή των Επισκόπων της Συνόδου και όλων μας θα ήταν σήμερα μαζί και οι γονείς και αυτός”, σημείωσε ο Μητροπολίτης και ανέφερε πως αύριο Σάββατο θα τελεστεί μνημόσυνο για τις ψυχές όλων των συνανθρώπων μας  που εξαιτίας της πανδημίας έφυγαν από κοντά μας.

Τέλος ανέφερε πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γνωρίζει και τα ποσοστά των ιερέων που είναι εμβολιασμένοι.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.