Βόλος: Στον Αγ. Κωνσταντίνο έγινε η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο (φωτό)

Οκτώ προσαγωγές και τρία πρόστιμα από την Αστυνομία

Σε άλλο χώρο από αυτόν που είχε προαναγγελθεί έγινε τελικά η συγκέντρωση αρκετών δεκάδων νεαρών αριστερών κομμάτων και οργανώσεων στο Βόλο, ενώ η Αστυνομία μετά από κυνηγητό κατάφερε να προσαγάγει οκτώ νεαρούς.

Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, κόμματα και συλλογικότητες της Αριστεράς που καλούσαν τις προηγούμενες μέρες σε συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν τελικά συγκέντρωση πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και εγώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Θόλο, του Π.Θ. όπου αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι το σημείο συγκέντρωσης.
Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, περίπου 80 άτομα, κρατούσαν πανό, βρισκόταν σε απόσταση και φώναζαν συνθήματα.

Αστυνομικοί από νωρίς το μεσημέρι είχαν κλείσει κεντρικούς δρόμους του Βόλου, το κτήριο Παπαστράτος του Π.Θ. ήταν κλειστό και υπήρχε αστυνομική παρουσία σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση, σε εφαρμογή της διάταξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των τεσσάρων ατόμων.
Τις δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ενίσχυσαν και αστυνομικοί από τη Λάρισα.

Όταν έγινε γνωστό ότι η συγκέντρωση γινόταν στον Άγιο Κωνσταντίνο, στο σημείο πήγαν δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά οι συγκεντρωμένοι είχαν ήδη διαλυθεί και διασκορπιστεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και στους γύρω δρόμους.

Τελικά, μετά από καταδίωξη έγιναν οκτώ προσαγωγές νεαρών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο και βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.

Από το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν δίπλα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μέχρι και τις 5.30 περίπου το απόγευμα, δεν υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ λιγοστοί είναι εκείνοι που έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία.

Στο μεταξύ, η συγκέντρωση του ΚΚΕ που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Δημαρχείο της Νέα Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε , αλλά μια ώρα νωρίτερα στην οδό Καρμπατζάκη, πάλι στη Ν. Ιωνία

Να σημειωθεί πως στις 3 το μεσημέρι τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κασσαβέτη – Πολυμέρη – Φιλελλήνων – Ιάσονος – Κ. Καρτάλη – 28ης Οκτωβρίου – Κασσαβέτη.

Η κυκλοφορία στην οδό Ιάσονος από την Κ. Καρτάλη έχει ήδη διακοπεί και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί.



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.