«Κάμελ»: Δεν θέλω να πάω φυλακή…

φωτογραφία αρχείου
Κατέθεσε στο Δικαστήριο το δράμα του και ζήτησε κάλτσες και παντελόνι, για να μην μπει στη φυλακή ξυπόλυτος…

Το δρόμο για τη φυλακή, θα πάρει ο 38χρονος «Κάμελ», τον οποίο το Δικαστήριο έκρινε επικίνδυνο και καταδίκασε σε φυλάκιση 60 ημερών, χωρίς αναστολή για την επίθεση σε 20χρονη κοπέλα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της το βράδυ της Τρίτης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι πείραξε την κοπέλα και είπε ότι δεν θέλει να πάει ξανά στη φυλακή και ζήτησε βοήθεια για να μένει τις νύχτες, καθώς τώρα πηδάει μάντρες παλιών ή σε λειτουργία εργοστασίων, για να διανυκτερεύει.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Δικαστήριο φορώντας μια βρώμικη ζακέτα, παντελόνι τζιν και πάνινα παπούτσια χωρίς κάλτσες. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε αν θέλει να πάρει αναβολή για να βρει δικηγόρο και ο «Κάμελ» απάντησε ότι δεν θέλει, γιατί είναι μόνος, ζει έξω και δεν έχει χρήματα.
Η κοπέλα δεν παρουσιάστηκε να καταθέσει ως μάρτυρας και αναγνώστηκε η κατάθεσή της, σύμφωνα με την οποία στις 9 το βράδυ της Τρίτης, ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της, στην οδό Αβέρωφ στη Ν. Ιωνία, ένιωσε κοντά της τον 38χρονο, που της είπε «βρωμιάρα θα σε κάψω ζωντανή» και της πέταξε αντικείμενο που έσκασε μπροστά της στο οδόστρωμα.

«Δεν της έριξα, ούτε πέτρα, ούτε βενζίνη»
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, είπε ότι την ώρα εκείνη πήγαινε για ύπνο, πηδώντας την μάντρα εργοστασίου που περνάει τις νύχτες του τελευταία και είπε ότι δεν πείραξε την κοπέλα… «Δεν της έριξα, ούτε πέτρα, ούτε βενζίνη». Ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε αν είχε καταδικαστεί ξανά και ο 38χρονος απάντησε ότι καταδικάστηκε μια φορά για σωματική βλάβη στα Ιωάννινα. Επίσης παραδέχτηκε ότι είχε πετάξει βενζίνη σε γυναίκες παλιότερα, αν και δήλωσε ότι δεν θυμάται πότε έγινε αυτό. Με τον δικαστή να του θυμίζει ότι οι επιθέσεις έγιναν το 2018 και 2019.
Ο δικαστής ρώτησε τον 38χρονο, αν πρέπει να πάει στη φυλακή για να σταματήσει να έχει αυτή τη συμπεριφορά, με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι δεν θέλει να μπει φυλακή.
«Δεν γίνεται να είστε συνέχεια στα Δικαστήρια και να κινδυνεύει κόσμος από τις ενέργειές σας», του είπε.

Στις φυλακές Τρικάλων
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου με φυλάκιση 40 ημερών για κάθε κατηγορία που ήταν εξύβριση, απειλή και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης.
Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών, χωρίς αναστολή και του χρέωσε τα δικαστικά έξοδα και ο πρόεδρος του είπε ότι θα πάει μερικές μέρες στη φυλακή γιατί είναι επικίνδυνος και του ζήτησε να αναρωτηθεί αν θέλει να βρίσκεται στη φυλακή ή όταν βγει, να αλλάξει συμπεριφορά και να μην κάνει κακό στους άλλους.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 38χρονος αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων, όπου ήδη βρίσκεται και ο 37χρονος που έβαλε φωτιά στη φάντη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 60 ημερών για εξύβριση και απειλή γυναίκας υπαλλήλου σε αναψυκτήριο – πρατήριο άρτου στο Αλιβέρι.

Τον παρακολουθεί ψυχολόγος και πάει σε απεξάρτηση
Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο 38χρονος Ι. Γ. επέμεινε ότι δεν πείραξε την κοπέλα και δεν της πέταξε πέτρα, ενώ τόνισε ότι κοιμάται σε παλιό εργοστάσιο στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και επανέλαβε ότι δεν θέλει να πάει στη φυλακή, αλλά μετά την απόφαση δεν μπορεί να κάνει κάτι.
«Εδώ και τρία χρόνια που πέθανε η μητέρα μου από καρκίνο, όταν δεν είμαι στη φυλακή κοιμάμαι έξω, συνήθως σε εργοστάσια, γιατί είμαι μόνος μου και δεν παίρνω ούτε επίδομα από την Πρόνοια», ανέφερε, σε κατάσταση ηρεμίας και έχοντας επαφή με το περιβάλλον που βρισκόταν.
Όπως είπε, ο κόσμος τον βοηθάει στο θέμα του φαγητού, προσφέροντας του τυρόπιτες, ψωμί και γάλα, ενώ πολλές φορές πηγαίνει στο συσσίτιο του Αγ. Νικολάου, ενώ για το παλιό εργοστάσιο που μένει τελευταία ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος από τη Βόρεια Ήπειρο που τον βοηθάει και έχει παρέα.
Ο «Κάμελ» είπε ότι σταμάτησε τις επιθέσεις στις γυναίκες και τόνισε ότι «επειδή ο κόσμος με βλέπει που πεινάω και είμαι άστεγος, πήγα να πηδήξω τη μάντρα του παλιού εργοστασίου και η νεαρή θα φαντάστηκε, τι κάνει το γυφτάκι εκεί, πρεζάκιας είναι»;
Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα, παραδέχτηκε ότι δεν είναι σωστό να παρενοχλεί τους ανθρώπους και επισήμανε ότι βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, του γράφουν φάρμακα, ενώ νοσηλεύτηκε και στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης είπε ότι παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος, ενώ παραδέχτηκε ότι κάνει ακόμη εισπνοές με βενζίνη κάτι που δεν τον βοηθάει και το χαρακτήρισε «χαζομάρα του εαυτού του».

Ψάχνει στήριγμα ζητά παντελόνι και κάλτσες
Ακόμη είπε ότι ψάχνει στήριγμα, γιατί οι συγγενείς του δεν είναι κοντά του, ενώ και σε δομές που μεταφέρθηκε ανά διαστήματα δεν τον κρατάνε για να έχει ένα κρεβάτι να κοιμηθεί ή ζητούν χρήματα που δεν έχει να δώσει. Καταλήγοντας ο «Κάμελ» ζήτησε ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα παντελόνι, για να μην μπει στη φυλακή ξυπόλυτος, όπως είπε, ενώ τόνισε ότι δεν ζητάει χρήματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν αποφυλακιστεί θέλει να βρει κάπου να κοιμάται, όχι απαραίτητα σε σπίτι, αλλά σε ξενώνα αστέγων, άλλη δομή ή στην Εκκλησία με ανθρώπους που να μπορούν να τον κρατήσουν.

Χρειάζονται ίδρυμα όχι φυλακή
Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι υπάρχει κενό στη νομοθεσία, για άτομα όπως ο «Κάμελ» και ο 37χρονος, που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι παραβατικοί.
Και αυτά επειδή δεν υπάρχει μια δομή που θα μπορούσαν να νοσηλευτούν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μην κάνουν κακό στους άλλους και να βρίσκονται σε προστατευμένο για τους ίδιους περιβάλλον με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Όπως τονίζουν η φυλακή δεν είναι λύση, γιατί θα αποφυλακιστούν μετά από μέρες και δεν θ’ αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά τους.
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι οι άνθρωποι αυτοί, που σύμφωνα με τους ψυχιάτρους δεν χρήζουν νοσηλείας, έπρεπε να περνούν από μια υγειονομική επιτροπή και να τους αναλάμβαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες και όχι η Δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.