Καταδικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο 32χρονος που χτύπησε τη στρατιωτικό

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με δικαίωμα έφεσης

Μπορεί το Δικαστήριο να τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση, αλλά του έδωσε το δικαίωμα έφεσης, την οποία άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος ο 32χρονος άνδρας, που φέρεται να επιτέθηκε και κλώτσησε γυναίκα αξιωματικό του Στρατού στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει κακώσεις κεφαλής.
Ο κατηγορούμενος, που συνοδευόταν και πάλι από δύο αστυνομικούς, στην κατάθεσή του στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αρνήθηκε ότι επιτέθηκε και χτύπησε τη γυναίκα, είπε ότι δεν έκανε τίποτα και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο τον κατηγορεί.
Η κατηγορούμενη από την πλευρά της κατέθεσε, ότι ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο, στο ύψος του ΕΑΚ Βόλου, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε χωρίς λόγο, την κλώτσησε στο κεφάλι, η ίδια ζαλίστηκε και έπεσε στο πεζοδρόμιο και ο δράστης εξακολουθούσε να την κλωτσάει στο πρόσωπο και στο λαιμό, προκαλώντας της κάκωση στο κεφάλι.
Σύμφωνα με την κατάθεση της 29χρονης στρατιωτικού, που υπηρετεί στην Κρήτη και ήρθε με άδεια να δει τους γονείς της, την επίθεση αντιλήφθηκε μια άλλη γυναίκα, που πήγε να τη βοηθήσει, με αποτέλεσμα ο δράστης να της επιτεθεί!
Τελικά το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τη δήλωση του κατηγορούμενου και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών, με δικαίωμα έφεσης, που άσκησε ο κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, με τον νέο ποινικό κώδικα, η ποινή των δύο ετών, δίνει στον κατηγορούμενο το δικαίωμα έφεσης, ενώ το Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφανθεί ότι η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, εάν τον καταδίκαζε σε φυλάκιση τριών ετών, για να οδηγηθεί στη φυλακή.
Σημειώνεται ότι ο δράστης, που αντιμετωπίζει ψυχικές διαταραχές, έχει σε βάρος του πάνω από 30 καταδίκες που αφορούν ναρκωτικά, κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.