Καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για γιατρό: “Κρατούσε” στο σπίτι ασθενείς με κορωνοϊό

Τους συμβούλευε να μην μεταβούν στο Νοσοκομείο

Ο θάνατος μιας γυναίκας μόλις 60 ετών στον Βόλο ήταν ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε για γιατρό της πόλης, ο οποίος φέρεται να τη συμβούλευε να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο αν και είναι κορωνοϊό και η κατάστασή της επιβαρύνονταν μέρα με την ημέρα. Η γυναίκα έφτασε στο απροχώρητο, πήγε στο Νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και τελικά έχασε τη ζωή της.

Ο σύζυγος της 60χρονης προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία για τον εν λόγω γιατρό στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Μάλιστα πρόκειται για τον φερόμενο ως “αρνητή”, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα σε βίντεο τοποθετούνταν με αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις κατά του εμβολίου του κορωνοϊού.

Για το θέμα αυτό μάλιστα, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από την απολογία του του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο.

Ο εν λόγω μάλιστα γιατρός λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του, καθώς έχει αναρτημένο στην πόρτα του πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, ο εν λόγω γιατρός φέρεται να απέτρεπε την 60χρονη από το να μεταβεί στο Νοσοκομείο και την “κρατούσε” στο σπίτι, με την υγεία της όμως να επιδεινώνεται. Τη μέρα μάλιστα που τελικά αποφάσισε η γυναίκα να αναζητήσει νοσοκομειακή φροντίδα, ο σύζυγός της καταγγέλλει ότι ο γιατρός έκανε δύο φορές κατ’ οίκον επίσκεψη και μάλιστα έλαβε και την απαραίτητη …επίσκεψη.

Για τον γιατρό ήδη ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει στοιχεία για την πρώτη περίπτωση, δηλαδή για τις τοποθετήσεις του περί εμβολιασμού, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό συμβούλιο για την καταγγελία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.