Καταπλέει σήμερα στον Βόλο το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre»

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας - Γαλλίας «Αργώ 2022»

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου το Γαλλικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» του Γαλλικού πολεμικό ναυτικού, το οποίο αναμένεται να συνοδεύουν 3-4 Ελληνικά σκάφη αρματαγωγά, φρεγάτα και άλλα, που λαμβάνουν μέρος στη διμερή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας «Αργώ 2002», που ξεκίνησε χθες, θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα εξελιχτεί στην περιοχή της Μαγνησίας, το κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Ο μίνι στόλος των σκαφών των δύο χωρών αναμένεται να μετατρέψει το λιμάνι του Βόλου σε στρατιωτικό, γα το διάστημα που θα παραμείνουν στην περιοχή, όπου προβλέπεται να γίνει ενημέρωση για την άσκηση και στη συνέχεια οι δυνάμεις θα μεταφερθούν για νησιά του Αιγαίου όπου θα επιχειρήσουν σε συνεργασία με πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις, Αεροπορία Στρατού και Πολεμική Αεροπορία.

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» είναι φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για πλοίο με κωδικό όνομα «Thunder» μήκους 200 μέτρων το οποίο επιχειρεί για το Marine Nationale από το 2006. «Δίδυμο» με το FS «Dixmude» το οποίο το 2020 συμμετείχε στην εντυπωσιακή άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» η οποία πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή.
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην άσκηση «ΑΡΓΩ 2022» με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού, δύο αρματαγωγά πλοία και ένα υποβρύχιο τύπου 214.
Επιπλέον, στην άσκηση θα συμμετάσχει και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με επικεφαλής την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στον Βόλο.

Στην άσκηση από αέρος υποστήριξη θα προσφέρουν επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας της Ελληνικής Χερσαίας Δύναμης στο Στεφανοβίκειο, καθώς και μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F- 16, Mirage 2000, F-4 Phantom και Rafale.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.