Κατερίνα Παπανάτσιου: Με τον Πτωχευτικό χάνονται οι περιουσίες των Ελλήνων…

«Δεν υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας και μόνη λύση είναι η πτώχευση» τονίζει η πρ. Υφ. Οικονομικών

Με το νέο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα που έρχεται στη Βουλή ως επείγον, η κυβέρνηση χρεοκοπεί, φτωχοποιεί και ρευστοποιεί τις περιουσίες του κόσμου, καθώς καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας, που πλέον θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό, ενώ για τα χαμηλά εισοδήματα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής ενοικίου για 12 χρόνια, που όμως δεν θα αφαιρείται από την οφειλή, αλλά και τη δυνατότητα να το αγοράσουν ξανά στην εμπορική του αξία!
Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» η Κατερίνα Παπανάτσιου βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις οφειλών και πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας», ξεκίνησε την Πέμπτη και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ζήτημα με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πρέπει να αποσυρθεί, λόγω της κατάστασης με την πανδημία και δεν είναι ο σωστός χρόνος να έρθει προς ψήφιση ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που χρεωκοπεί και φτωχοποιεί και ρευστοποιεί τις περιουσίες του κόσμου, τόνισε.
Η πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτή την περίοδο όλη η Ευρώπη αναστέλλει πράγματα και βοηθάει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και η Ελληνική κυβέρνηση φέρνει έναν πτωχευτικό κώδικα που δεν πέρασε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έχοντας δύο πολύ βασικά ζητήματα: Για πρώτη φορά φέρνει φτωχοποίηση των φυσικών προσώπων και για πρώτη φορά δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας.
«Αν περάσει ατό το νομοσχέδιο, όταν οι οφειλές ξεπερνούν τους όρους που βάζει το ν/σ, από κει και μετά όλα θα βγουν σε πλειστηριασμό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης ή πηγαίνει μόνος και δίνει το σπίτι του στον φορέα που θα δημιουργηθεί και δηλώνει φτωχοποίηση ή το παίρνει από μόνος του. Αυτές τις δύο επιλογές έχει ο οφειλέτης ή η μικρή επιχείρηση», τόνισε η κα Παπανάτσιου.
Ενοίκιο για 12 χρόνια σε εισοδήματα 611 €
Σύμφωνα με την ίδια, η δεύτερη ευκαιρία που μπαίνει στο νομοσχέδιο είναι ότι δίνει στα ευάλωτα νοικοκυριά, με μηνιαίο εισόδημα 611 €, που χάνουν την κυριότητα του σπιτιού, που πάει σε ιδιωτικό fund και του δίνει τη δυνατότητα για 12 χρόνια να πληρώνει ενοίκιο και να μένει στο σπίτι του, ενώ μέχρι τα τρία χρόνια θα του παίρνουν ότι εισόδημα πάνω από τα 611 € υπάρχει, για τις οφειλές που είχε, ενώ μετά τα 12 χρόνια θα του ζητήσει να αγοράσει ξανά το σπίτι του στην εμπορική του αξία…
«Ατό σημαίνει ότι ούτε τα 12 χρόνια που θα πληρώσει κάποιος δεν θα αφαιρεθούν από την οφειλή, αλλά ούτε και τα χρήματα που πλήρωσε κάποιος πριν την κρίση για το δάνειό του!
Η ίδια εξέφρασε φόβο ότι με την εφαρμογή του νόμου θα χαθούν μαζικά σπίτια και επιχειρήσεις και απώλεια περιουσιών, όπως άλλωστε επισημαίνουν επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.