Κώστας Γαργάλας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι ίδιοι»

Η διευκρίνηση του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΣ για τους δημοτικούς συμβούλους της Συμμαχίας

Η μεγάλη ένταση που σημειώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βόλου μεταφέρθηκε και τις επόμενες ημέρες στην τοπική κοινωνία με τη Συμμαχία για τον Βόλο να κάνει λόγο για εξομοίωση από τη ΛΑΣ των δημοτικών της συμβούλων με τη στάση της δημοτικής αρχής. Σήμερα, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Κώστας Γαργάλας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και ξεκαθάρισε ότι ποτέ η ΛΑΣ δεν εξομοίωσε τους συμβούλους και δεν είπε ποτέ πως όλοι είναι ίδιοι.

 

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι ίδιοι. Αλίμονο εάν θα το λέγαμε και είχαμε την ευθύτητα να διακρίνουμε πάντα.  Ποτέ η Λαϊκή Συσπείρωση δεν εξομοίωσε πρόσωπα και προσωπικότητες και δεν ήταν υπερασπιστής μιας συλλογικής ευθύνης. Εντόπιζε πολιτικά πάντα τις αστοχίες ενός ολόκληρου συστήματος. Ένα τέτοιο μικρό σύστημα είναι και το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο λειτουργεί στο επίπεδο του πινκ πονκ παιχνιδιού, που δεν θίγει, δεν αναφέρεται και δεν επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα, είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να αφορά κανέναν πολίτη και δεν αφορά και εμάς», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γαργάλας.

Τόνισε πως στην προσωπική του ζωή ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι επιθυμεί, με όποιον επιθυμεί, όταν όμως έχει δημόσιο λόγο πρέπει να φιλτράρει την κάθε λέξη τόσο καλά ώστε να μην προσβάλει καμία προσωπικότητα, ούτε πολύ περισσότερο ιστορίες.

Μάλιστα, ο κ. Γαργάλας αρνήθηκε ότι ο κ. Ριζόπουλος χαρακτήρισε μπαχαλάκηδες τους συμβούλους της Συμμαχίας για τον Βόλο και αναφέρθηκε στο «τυρί» που προτάσσει η δημοτική αρχή για να πιαστούν στη «φάκα».

«Δεν τους αποκάλεσε μπαχαλάκηδες. Είπε ακριβώς «μπαχαλέψατε το δημοτικό συμβούλιο». Το «μπαχαλέψατε το δημοτικό συμβούλιο»  δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει κάποιος μπαχαλάκιας και το μπαχαλεύει. Οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθείται μία πολιτική συγκεκριμένη από την δημοτική αρχή κι αυτό είναι ξεκάθαρο για να αλλάξει την ατζέντα. Ρίχνει το τυράκι για να πάει κάποιος στη φάκα και υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος, μια ενδεχομένως ομάδα, ένα άλλο πρόσωπο κατά το δοκούν και κατά περίπτωση,  που τσιμπάει αυτό το τυράκι.  Σε αυτό το παιχνίδι εμείς δεν πρέπει να μπούμε», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος.

Οι αρνητικές ψήφοι της ΛΑΣ για τα Νηπιαγωγεία και τα αδέσποτα


Στο σημείο αυτό ο κ. Γαργάλας αναφέρθηκε και σε δύο θέματα του συμβουλίου, τον κανονισμό για τα αδέσποτα και τις συνδρομές για τα νηπιαγωγεία, που ψήφισε αρνητικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Διεύθυνση Υγείας, στα ΚΑΠΗ και την Κοινωνική Υπηρεσία τέσσερις είναι μόνο οι άνθρωποι που διευθετούν όλα τα ζητήματα της υπηρεσίας και μεταξύ αυτών και τα αδέσποτα κι αυτό το ζήτημα το ανέδειξε η ΛΑΣ. Επίσης η πρόταση της δημοτικής αρχής, η οποία υιοθετήθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις, έλεγε για 280.000 ευρώ προϋπολογισμό για το σχέδιο αντιμετώπισης των αδέσποτων, όταν όπως είπε ο κ. Γαργάλας, ούτε η δημοτική αρχή δεν μπορεί να προσδιορίσει πόσα αδέσποτα υπάρχουν.

« Πως κάνεις έναν προϋπολογισμό για 280.000 ευρώ όταν δεν γνωρίζεις πόσα ζώα πρέπει να διαχειριστείς; Γιατί 280.000 και όχι 30.000 ευρώ ή γιατί όχι 1 εκ. ευρώ;», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά στις συνδρομές των νηπιαγωγείων, ο κ. Γαργάλας τόνισε πως αυτή η παροχή θα πρέπει να δίνεται δωρεάν προς τους πολίτες και επεσήμανε χαρακτηριστικά «πως είναι δυνατόν να διαχωρίζεις έναν άνθρωπο που έχει μία φορολογική δήλωση 8999 ευρώ με εκείνον που έχει 9010 ευρώ; Και πως δέχεσαι το αντίτιμο ενός ανθρώπου, που πληρώνει τη συνδρομή του και είναι εντάξει απέναντι στον δήμο όταν είναι βασική σου υποχρέωση να τις παρέχεις δωρεάν αυτές τις υπηρεσίες για την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Σε αυτά η ΛΑΣ έχει πολύ διακριτή άποψη. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στον στόχο ανθρώπων και ομάδων».

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.