Κώστας Γερογιάννης: Οι αυξήσεις είναι για εμάς ένα χοντρό ψέμα…

«Καταστρέφουν τους συνταξιούχους, φέτος θα βγάλουμε τον χειμώνα… με κουβέρτες και με τα ρούχα»!

Σχεδόν 1,3 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν τίποτα στο πορτοφόλι τους, παρά τις όποιες αυξήσεις ακούγονται απ΄τα αρμόδια κυβερνητικά χείλη, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Ράδιο Ένα και τον Γ. Καρεκλίδη, ο Γ.Γ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Μαγνησίας, Κώστας Γερογιάννης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι αυξήσεις είναι για τους συνταξιούχους, ένα χοντρό ψέμα. «Καταστρέφουν τους συνταξιούχους, φέτος θα βγάλουμε τον χειμώνα με κουβέρτες και με τα ρούχα», υποστήριξε, προαναγγέλλοντας μεγάλη πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Μαγνησία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στη Πλατεία Ελευθερίας.
Σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη, «όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε και μικρό καλάθι», ενώ 13 χρόνια τώρα έχουμε περικοπές στις συντάξεις, στα δώρα, το ΕΚΑΣ, έχουμε απαξίωση της δημόσιας υγείας, έχουμε αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, όπως και στη συμμετοχή αγοράς των φαρμάκων, μας κοροϊδεύουν. Αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε και βγήκαμε στους δρόμους, ώστε να μας δώσουν πίσω τα όσα μας πήρανε».
«Οι αυξήσεις είναι για εμάς ένα χοντρό ψέμα. Ύστερα από τρία χρόνια και τόσες αναβολές αναμέναμε να βρει τον χρόνο ο Πρωθυπουργός και να δώσει κάποιες λύσεις» σχολίασε ο Γ.Γ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που αναμένονταν μέχρι εκείνη την ώρα, με τον Πρωθυπουργό.

Αυξήσεις 7% θα πάρουν μόνο αυτοί
που πήραν σύνταξη μετά το 2016

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, αυτό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ότι θα πάρουμε όλοι αυξήσεις, είναι ψέμα. Αυξήσεις 7% θα πάρουν αυτοί που πήραν σύνταξη μετά το 2016, μετά δηλαδή, το νόμο Κατρούγκαλου, καθώς οι προηγούμενοι, οι παλιοί συνταξιούχοι έχουν μια λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Λογιστικά θα φανεί ότι λαμβάνουν αύξηση όμως στην τσέπη… δεν θα μπει τίποτα. Το ποσό θα αφαιρεθεί απ΄την «προσωπική διαφορά» για το 1,3 εκατ. Συνταξιούχους, που δεν θα δουν τίποτα στο πορτοφόλι τους.
Σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη, «αν σκεφθούμε και τις ανατιμήσεις που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, χάνουμε ουσιαστικά δυο συντάξεις από το σύνολο του έτους. Εμείς στον Βόλο προγραμματίζουμε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί, στη Πλατεία Ελευθερίας μεγάλη πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, των συνταξιούχων της Μαγνησίας Να έρθουν όλοι οι συνταξιούχοι με τις γυναίκες τους με βασικό μήνυμα ότι δεν αντέχουμε άλλο».
Σε ότι αφορά στην επιταγή των 250 ευρώ, ο κ. Γερογιάννης, ξεκαθάρισε ότι αυτά, θα τα πάρουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι . Αλλά αν θυμηθούμε το ύψος του ΕΚΑΣ που ελάμβαναν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, τα 250 ευρώ είναι κοροϊδία. Εμείς χάνουμε 8 δις απ΄όλες αυτές τις περικοπές που είχαμε αυτά τα χρόνια. Φθάνει 10 στο ημερολόγιο ο μήνας και ψάχνουμε στο πορτοφόλι να βρούμε ένα ευρώ. Μας καταστρέφουν ! Οι συνταξιούχοι φέτος δεν θα ζεσταθούμε, θα τη βγάλουμε με κουβέρτες στον καναπέ και με τα ρούχα ντυμένοι», τόνισε με ιδιαίτερη αγανάκτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.