Kώστας Ματσιόλης στο Ράδιο ΕΝΑ: Παραμένουν χωρίς ραντεβού και εμβόλια τα κέντρα της Μαγνησίας

Υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι απαγορεύεται η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από καταστήματα λιανικής

«Δεν υπάρχουν ραντεβού για τον Βόλο για εμβολιασμούς» επεσήμανε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, δείγμα όπως σημείωσε του ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.
«Στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Βόλου που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της διαδικασίας στη Μαγνησία δεν έχουν εμβόλια. Στο ΚΥ Βελεστίνου κλείνονται ραντεβού για τις ηλικίες 60-65 από Βελεστίνο και Ζαγορά και για τα υπόλοιπα στην Αργαλαστή. Ο Αλμυρός μέχρι χθες τουλάχιστον ήταν κλειστός. Έρχεται να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχει διορθωθεί η κατάσταση και ο Μάρτιος δεν θα έχει ραντεβού» σημείωσε ο κ. Ματσιόλης, τονίζοντας παράλληλα ότι οι υγειονομικοί σύλλογοι ακόμη δεν έχουν εισακουστεί από τους αρμοδίους και ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

«Καμία νέα κατηγορία για άτομα προς εμβολιασμό»
Συγχρόνως, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει προκύψει καμία νέα κατηγορία για άτομα προς εμβολιασμό, ακόμη και για εμβολιασμούς σε κλινήρεις και πάσχοντες που δεν μπορούν να κινηθούν, ούτε και για τους βοηθούς φαρμακείων και για εργαζόμενους σε ιατρεία και οδοντιατρεία, που είναι κι αυτοί στην πρώτη γραμμή. «Από την άλλη βλέπουμε ότι οι βουλευτές έχουν ενημέρωση αλλά εμείς δεν έχουμε και φαίνεται πόση φωνή έχουν οι φορείς που κατά τ’ άλλα βάσει του Συντάγματος είναι σύμβουλοι της Πολιτείας» σχολίασε δηκτικά ο κ. Ματσιόλης.

Κυρώσεις για πώληση φαρμάκων σε καταστήματα λιανικής
Σε ένα ακόμη θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, και αυτό αφορούσε την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), από καταστήματα λιανικής, εκτός φαρμακείων, όπως καταγράφηκε προσφάτως στην Κρήτη!
«Πωλούνταν μη συνταγογραφούμενα- αλλά φάρμακα πάντα- σε εκτός φαρμακείων χώρους, και έχουν υπάρξει ποινές 30-50 χιλιάδων ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής μπορούν να φτάσουν και τις 200 χιλιάδες ευρώ!» σημείωσε ο κ. Ματσιόλης και επεσήμανε ότι το κουπόνι πάνω σε μία συσκευασία δηλώνει ότι το φάρμακο προορίζεται μόνο για θεραπεία και όχι για διάθεση μέσω λιανικών καταστημάτων. «Απαγορεύεται να υπάρχουν στα ράφια καταστημάτων πλην φαρμακείων. Ο φαρμακοποιός είναι βάσει νόμου ο μόνος αρμόδιος για τη διάθεσή των σκευασμάτων αυτών που βλάπτουν αν γίνει κακή χρήση» συμπλήρωσε επίσης ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι πρόστιμο και μάλιστα βαρύ καλούνται να πληρώσουν και οι προμηθευτές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.