Το κόλπο των απατεώνων για να εξαπατούν Βολιώτες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τις τελευταίες ώρες επανα…κυκλοφορεί ένα μήνυμα – απάτη που κάνει λόγο για «δέμα που κόλλησε στο τελωνείο». Το μήνυμα – απάτη, αυτή τη φορά έχει αρκετά «προσεγμένη» μορφή και πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να την πατήσει. Συγκεκριμένα, έρχεται από ελληνικό αριθμό τηλεφώνου, και ακόμα και η διεύθυνση φαίνεται «αληθινή».

Το μήνυμα γράφει:

Όπως σημειώνει Βολιώτης που έλαβε το συγκεκριμένο μήνυμα στο κινητό του « Προσοχή στους απατεώνες!!!! Μη τσιμπήσετε…. Φρέσκο- φρέσκο σήμερα το έστειλαν τα λαμόγια».

Φυσικά η ACS δεν στέλνει τέτοιου είδους μηνύματα, και αν παρατηρήσει κανείς καλύτερα το όνομα στο link είναι courier-acs και όχι acscourier που θα έπρεπε να είναι κανονικά.
Αν πατήσει κάποιος το link πολύ πιθανόν να ζητήσει κωδικούς της κάρτας με σκοπό να κλέψει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η ίδια απάτη και από τα δήθεν «ΕΛΤΑ»
Τις προηγούμενες μέρες αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων δέχονται μηνύματα για δέμα προς παραλαβή από τα ΕΛΤΑ, που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.