Let’s do it Greece: Δεκάδες από Μαγνησία και Θεσσαλία, φορείς και σχολεία στον αυριανό καθαρισμό

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο Ν. Κιούσης της οργανωτικής ομάδας της εκστρατείας

Με σχεδόν 700 συμμετοχές φορέων, συλλόγων, σχολείων και εθελοντών, θα γίνει την Κυριακή η φετινή πανελλαδική δράση του Let’s do it Greece, που έχει σκοπό τον καθαρισμό των περιοχών (ειδικά φέτος των δασών), όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή ο Νίκος Κιούσης μέλος της οργανωτικής ομάδας.
Όπως είπε, η δράση ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, αυθόρμητα, να καθαρίσει όλη την Ελλάδα σε μια μέρα και από το 2012 αυτό πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα, από συλλόγους, σχολεία, εθελοντικές ομάδες και Δήμους, έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση και πλέον η δράση έγινε θεσμός.
«Στην περίοδο του Covid έπρεπε να σταματήσουμε τις μεγάλες διοργανώσεις για κάποιο διάστημα και μετά πήραμε την πρωτοβουλία να επανέλθουμε δυναμικά και την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου να δώσουμε το μεγάλο εθελοντικό ραντεβού μας σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κιούσης.

Αρκετοί και απ΄τη Μαγνησία

Ο ίδιος είπε ότι σχεδόν 700 ομάδες σε όλη την Ελλάδα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε περίπου 400 σημεία, που αναρτώνται σε έναν χάρτη που έχει δημιουργηθεί, θα είναι εκεί ταυτόχρονα για τον ίδιο σκοπό. Να καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε τις περιοχές μας και κυρίως τα δάση μας, που είναι η θεματική για φέτος, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που φέτος μπαίνει δυναμικά με πυρκαγιές και να βάλουμε το λιθαράκι μας για την προστασία τους, από σκουπίδια, άλλα αντικείμενα, γυαλιά και ότι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.
Το μέλος της οργανωτικής ομάδας, τόνισε ότι η εικόνα και η κουλτούρα αυτή πρέπει να αλλάξει, η νέα γενιά έρχεται με άλλα ερεθίσματα και γίνεται προσπάθεια να περάσουν σε όλη την κοινωνία, για ένα περιβάλλον καθαρό και ασφαλές.
Ο κ. Κιούσης τόνισε ότι το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι θα ξυπνήσουν για τον ίδιο σκοπό, θα πάρουν σακούλες, θα φορέσουν γάντια και θα ξέρουν ότι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και θα κάνουν όλοι την ίδια προσπάθεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δίνει μεγάλη δύναμη στους εθελοντές, για να συνεχίσουν αυτές τις δράσεις.
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν μέσω της πλατφόρμας που υπάρχει στο www.let’sdoitgreece.org , είτε ως πολίτες είτε ως ομάδες και προετοιμάζεται να βγει την Κυριακή να καθαρίσουμε γειτονιές, χωριά, πόλεις, όλοι μαζί ενωμένα.
Μετά τη δράση θα συγκεντρωθούν φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα αι θα δημιουργηθεί ένα ωραίο κολάζ από όλη τη χώρα, μέσω του οποίου θα φανεί η δύναμη του εθελοντισμού και η μαγεία της συνεργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.