Λιακούλη: Χρειάζεται μέτωπο εθνικής ομοψυχίας- Φτάνουν οι κοκορομαχίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: INTIME
Η βουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ μιλά για την ακρίβεια και την πρόσφατη παρουσία της στον Βόλο

Μέτωπο εθνικής ομοψυχίας χρειάζεται η χώρα και όχι κοκορομαχίες μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά η Βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη με αφορμή την παρουσία της στον Βόλο το Σάββατο για τη συμμετοχή σε διευρυμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής με θέμα την ακρίβεια και την αντιμετώπισή της. Η κ. Λιακούλη ξεκαθάρισε πως όντως η ενεργειακή κρίση που φέρνει ανατιμήσεις είναι παγκόσμια, όμως πρέπει να εξεταστεί η διαχείρισή της από πλευράς Κυβέρνησης, που σύμφωνα με την ίδια, δεν ευνοεί και δεν στηρίζει την πλειοψηφία.

“Είναι καθαρή η άποψή μου. η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα. Λέει ότι η είναι εισαγόμενη και παγκόσμια η κρίση. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι η κρίση είναι παγκόσμια. Το ζήτημα είναι η κυβέρνηση πως διαχειρίζεται την κρίση. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις.

Μιλάμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Μιλάμε για μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών, για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022 που οι ίδιες στατιστικές υπηρεσίες λένε ότι η κρίση θα διατηρηθεί. Μιλάμε για το ΕΚΑΣ που κατάργησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οφείλει η κυβέρνηση να το επαναφέρει κι έρχεται ως μαξιλάρι για 250.000 για συνταξιούχους το κόστος είναι 650 εκ. Ευρώ, μιλάμε για πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα”, είπε η Βουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ για τιε προτάσεις του κόμματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και το τσουνάμι ανατιμήσεων.

Η κ. Λιακούλη μεταξύ άλλων, σχολίασε πως η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του προχώρησαν σε μια άκρως προσβλητική δήλωση πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και είπε χαρακτηριστικά πως “Κι εμείς το είδος των λεφτόδεντρων δεν το γνωρίζουμε, αλλά γνωρίζουμε τι σημαίνει πολιτική επιλογή. Που τα βρήκες τα λεφτά κι έκανες 368 εκ. Ευρώ απαλλαγή τον ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών μεγάλης ακίνητης περιουσίας όταν για όλους τους υπόλοιπους η μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στα 350 εκ. Ευρώ; Που τα βρήκες τα λεφτά κι έδωσες τεράστιες φοροαπαλλαγές μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας 800.000 ευρώ για κάθε γονέα στο κάθε παιδί; Που βρέθηκαν λεφτά για gloden boys με 8500 ευρώ το μήνα στον ΕΦΚΑ και να έχουν Lower;

Και κάνεις απαλλαγές τεράστιες σε εταιρείες που ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά υπερφορολογείς τους δικούς μας συνταξιούχους, αλλά και τις εφημερίες στο ΕΣΥ με 50% , φορολογείς με 7% έναν συνταξιούχο του εξωτερικού για να έρθει και να μείνει εδώ. Τα κίνητρα είναι συγκεκριμένα και φωτογραφικά”.

Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως το ζήτημα δεν είναι εάν υπάρχουν ή όχι λεφτά, αλλά πως τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση και προς τα που τα κατευθύνει.

Σε ενδιαφέρει η ευρεία μάζα του κόσμου, ο λαός, η πλειοψηφία που υποφέρει, οι άνεργοι, οι ευάλωτες, όσοι λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις και μισθούς ή σε ενδιαφέρουν οι ομοϊδεάτες, μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, καρτέλ συμφερόντων; Τι έκανες για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής; Οι αγρότες διαλύθηκαν μέσα στην πανδημία και δεν στηρίχθηκαν. Δεν είναι δυνατόν να μην σκύβεις προστατευτικά σαν ομπρέλα στον αγρότη, τον εργάτη, την ραχοκοκαλιά της οικονομίας”, τόνισε η ίδια.

Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στον Βόλο σημείωσε πως το κλίμα ήταν το ίδιο με όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να τονίζουν πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ θέση του ΚΙΝ.ΑΛ είναι να αφουγκραστεί την κοινωνία στο πλαίσιο της διάδρασης, ακούγοντας τους πολίτες και απαντώντας με τις θέσεις και το πρόγραμμά του.

Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από αποδοχή κόσμου. Θυμήθηκα το κινηματικό χαρακτήρα που πάντα είχαμε και πίστευα και πιστεύω στη συζήτηση, στον διάλογο, στη διάδραση και να βρούμε μαζί τον δρόμο μας.

Φτάνει με τα τσιτάτα και τις ατάκες, φτάνει με τον ξεπεσμό στο κοινοβούλιο. Η πολιτική είναι το πεδίο που μπορεί να στηριχθεί ο άνθρωπος σε όλες τις εκφάνσεις και λειτουργίες. Έχουμε συγκλονιστικές αλλαγές, πρέπει να μας βάλουν στη πρώτη γραμμή. Χρειάζεται μέτωπο εθνικής ομοψυχίας. Φτάνουν οι κοκορομαχίες μεταξύ του τοξικού διπόλου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι στην πρώτη γραμμή για να υπηρετήσει πατρίδα και λαό. Κρατήσαμε τη χειροβομβίδα στα χέρια μας χωρίς την περόνη για να κρατήσουμε την πατρίδα. Φτάνει η τοξικότητα, δεν θα μπούμε σε αυτό το κλίμα, δεν είναι σωστό για την πατρίδα και το λαό”, είπε η κ. Λιακούλη καταλήγοντας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.