«Love Van»…Βόλος: Μια όμορφη μεγάλη παρέα με κοινό σκοπό, την αλληλεγγύη!

Μοιράστηκαν πάνω από 16.000 με 17.000 μερίδες φαγητού…

Μεγάλη ήταν η προσφορά στον τομέα της αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς του Βόλου και κυρίως της περιοχής Παλαιών , του Π. Λιμεναρχείου κ.α. από το Love Van, με την παρασκευή και την προσφορά γευμάτων όχι μόνο τις πρώτες μέρες των πλημμυρών, όταν ο κόσμος ήταν ακόμη αποκλεισμένος στους πάνω ορόφους των κτιρίων, οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε λίμνες και η κυκλοφορία γινόταν με βάρκες, αλλά και για αρκετές ημέρες αργότερα. Αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας ήταν να δημιουργηθεί μια μεγάλη όμορφη παρέα πάνω από 100 ατόμων, με κοινό σκοπό την αλληλεγγύη, που θα μπορέσει να βοηθήσει ξανά αν παραστεί ανάγκη.
Στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, μίλησε ο βολιώτης Λευτέρης Παρασκευάς, δημιουργός του Love Van, ο οποίος ενεργοποιήθηκε για τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και είπε ότι σημαντικό για τον ίδιο είναι εκτός του ότι πρέπει να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, είναι να μπορούμε να είμαστε με το χαμόγελο και να περνάμε καλά, κάτι που δίνει δύναμη να παραμείνουμε και να θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα και να μείνουμε εκεί.
Το Love Van παρασκεύασε και διέμεινε με εθελοντές περίπου 16.000 με 17.000 μερίδες φαγητού, το οποίο πρόσφερε στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη, στη διάρκεια των πρώτων πολύ δύσκολων ημερών μετά τη θεομηνία.

Πρόσφεραν υλικά από το υστέρημά τους

Ο Λ. Παρασκευάς είπε ότι οι εθελοντές παρασκεύαζαν το φαγητό αλλά πίσω απ’ αυτό υπήρχαν άνθρωποι, που μπορεί να μην είχαν ούτε τα βασικά και παρόλα αυτά πρόσφεραν υλικά από το υστέρημά τους, στηρίζοντας τον άνθρωπο που δεν έχει τίποτα και αυτό είναι η υπέρτατη αλληλεγγύη.
Επίσης τόνισε ότι επιχειρήσεις του Βόλου, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, αλλά και μεγάλες εταιρίες που συνέδραμαν στην όλη προσπάθεια.
Ξεκίνησε και πάλι μετά τη δεύτερη κακοκαιρία !
Η δράση στον Βόλο ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση την περασμένη Κυριακή, ωστόσο ο κ. Παρασκευάς είχε αφήσει τον εξοπλισμό στον Βόλο και έτσι με το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας απ΄την περασμένη Τετάρτη,
η δράση ξεκίνησε και πάλι!

Όπως ανέφερε, η ομάδα που είχε μαζί του από την Πέμπτη και «χτίστηκε» μέρα με τη μέρα, φτάνοντας κάποια στιγμή και πάνω από 100 άτομα, που δούλευαν συγχρόνως, δεν προσέφεραν μόνο, αλλά περνούσαν καλά, υπήρχε ηρεμία και όλοι είχαμε ένα κοινό σκοπό και κοινό στόχο.
«Με χαροποιεί τρομερά ότι καταφέραμε και πετύχαμε όλο αυτό το κομμάτι. Βοηθήσαμε όσο περισσότερο κόσμο είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή, ήμασταν σωστά οργανωμένοι, με πρώτης ποιότητας φαγητό, περνώντας όμορφα, καθώς δεν σκεφτόμασταν μόνο τη «μαυρίλα» που συνέβη, αλλά να σκεφτούμε θετικά για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Παρασκευάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι χτίστηκε στον Βόλο μια ομάδα, η οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να προσφέρει. Όπως είπε, μέσα μας όλοι το έχουμε ανάγκη, θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν ξέρουμε πως και αυτό μας κρατάει πίσω. Με τη δράση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά που συμμετείχαν να πουν στο τέλος ότι είδαν τι σημαίνει να προσφέρεις στον άλλον και πως καλό κάνει και στους ίδιους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.