Μ. Μπαλλής: «Τώρα πια αποφασίζουμε για τη ζωή μας»

«Να παραδεχτούμε λάθη και παραλείψεις όπως και αποτυχίες που έγιναν»…
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κόσμος έδωσε μήνυμα, χωρίς να αμφισβητεί τη συνέχιση διακυβέρνησης

Να ψηφίσουν με τη σκέψη, ότι «τώρα πια αποφασίζουμε για τη ζωή μας», που είναι και κεντρικό σύνθημα του κυβερνώντος, κάλεσε τους πολίτες της Μαγνησίας, ο Μάκης Μπαλλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνοντας αυτοκριτική, είπε ότι ο κόσμος έδωσε μήνυμα στην εξουσία και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, χωρίς να αμφισβητήσει τη συνέχιση ίσως μιας διακυβέρνησης.
Ο βουλευτής μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων μας, να κάνουμε αυτοκριτική, μιλώντας με κάθε ειλικρίνεια να παραδεχτούμε λάθη και παραλείψεις και να δεχτούμε αποτυχίες που έγιναν. Οφείλουμε ταυτόχρονα να ξαναπροσπαθήσουμε, να αποτύχουμε καλύτερα αυτή τη φορά, όπου αποτύχουμε, αλλά να πετύχουμε περισσότερα απ’ όσα πετύχαμε την προηγούμενη τετραετία.
Ο κ. Μπαλλής παραδέχτηκε ότι υπάρχουν παραλείψεις, αστοχίες, λάθη και συμπεριφορές πολλές φορές που πίκραναν τον κόσμο, άργησαν να διορθωθούν και μπορεί να μη διορθώθηκαν ποτέ.
«Και αν το συνδυάσουμε με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κοινωνία, άσχετα από το τι κάναμε, δικαιολογημένα περίμενε να κάνουμε περισσότερα που δεν μπορέσαμε, κυρίως λόγω των περιορισμών και των περιορισμένων δυνατοτήτων σε κάποια σημεία και ζητήματα, διόγκωσε αυτό το αρνητικό κλίμα, προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, σε συνδυασμό με τις Ευρωεκλογές, που ο κόσμος έδωσε μήνυμα στην εξουσία και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, χωρίς να αμφισβητήσει τη συνέχιση ίσως μιας διακυβέρνησης», δήλωσε ο βουλευτής.

Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλλή, ο αγώνας ξεκίνησε και θα δοθεί τις επόμενες μέρες με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και με την πίστη ότι πραγματικά ναι, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να ανατραπεί, η χώρα να παραμείνει σε μια σταθερή τροχιά, όπως σχεδιάστηκε και άρχισε να εφαρμόζεται την τελευταία τετραετία και κυρίως τους τελευταίους μήνες, μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, διότι αυτή τη φορά «τώρα πια αποφασίζουμε για τη ζωή μας», όπως αναφέρει το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής είπε, ότι ήδη έχει φανεί ένα πρώτο δείγμα τι σχεδιάζεται και τι μπορεί να γίνει την επόμενη τετραετία, το αμέσως κοντινό προηγούμενο διάστημα, όταν πλέον είχαμε τη δυνατότητα και την ευχέρεια εμείς να σχεδιάζουμε και να νομοθετούμε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με τα προαπαιτούμενα που έβαζαν οι θεσμοί.
«Τόνωση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας»
«Για την επόμενη τετραετία σχεδιάζονται βήματα που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, κυρίως όμως μέτρα και πολιτικές που σκοπό θα έχουν να αποκαταστήσουν αδικίες που δεν μπόρεσαν να αποκατασταθούν το προηγούμενο διάστημα», επισήμανε και έφερε ως παράδειγμα την απομύζηση των εισοδημάτων της λεγόμενης μεσαίας τάξης, που σημείωσε ότι πρέπει να αποκαθίστανται. Σύμφωνα με τον βουλευτή τα πρώτα βήματα έχουν γίνει με τον τρόπο φορολόγησης και την ελάφρυνση άλλων επιβαρύνσεων, όπως οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και μέτρα διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας.
Ο Μάκης Μπαλλής ανέφερε ότι όχι μόνο τα έσοδα δεν πρέπει να προέρχονται από μια υπέρμετρη φορολόγηση, αλλά από μια φορολόγηση που θα είναι δίκαιη και ισομερώς κατανεμημένη, ανάλογα με τη δυνατότητα που θα έχει η κάθε κοινωνική κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα δεν πρέπει να προέρχονται από περικοπές αναγκαίων πραγμάτων που χρειάζεται η κοινωνία. «Το κόψιμο των δαπανών για την πρόνοια δεν έχει κανένα νήμα εάν συσσωρεύει χρήμα στα ταμεία, τη στιγμή που ωθείς προς την κατάρρευση την ίδια την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο στοίχημα οι επενδύσεις

Ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος επισήμανε ότι οι επενδύσεις είναι το μεγάλο στοίχημα τα επόμενα χρόνια για τη χώρα μας. Όπως είπε ακούγονται πάρα πολλά, η αλήθεια είναι ότι δεν φάνηκε, αλλά το προηγούμενο διάστημα οι επενδύσεις κάθε άλλο παρά κολλημένες ήταν, όπως εξακολουθεί να υποστηρίζει η αντιπολίτευση.
«Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, την τελευταία τριετία, έχουν μεγαλύτερη απόδοση, σε απόλυτος αριθμούς και ως ποσοστό του ΑΕΠ, απ’ ότι τα χρόνια της κρίσης 2000 ως 2014», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν έχει φανεί προς τα έξω, γιατί δεν διευκολύνει το αφήγημα της αντιπολίτευσης.
Επίσης τόνισε ότι δεν έχει φανεί, διότι επικοινωνιακή η κυβέρνηση δεν δούλεψε όσο θα έπρεπε, για να γίνουν ως γνώση κτήμα της κοινωνίας, αλλά και για τον πρόσθετο όλο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν είχαν στάση που θα διευκόλυνε την ενημέρωση του πολίτη, καθώς είχαν επικεντρωθεί στο πως θα αποδομήσουν κάθε ενέργεια της κυβέρνησης.

Οι κίνδυνοι με κυβέρνηση ΝΔ

Εάν οι πολίτες ψηφίσουν τη Ν.Δ. και βγει κυβέρνηση περισσότερο ενισχυμένη από την κάλπη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι το πρώτο που θα συμβεί, θα είναι να μπουν σε κάποιο κίνδυνο όλες οι κατακτήσεις που έχουν να κάνουν με το χτίσιμο ενός κράτους πρόνοιας, διότι είναι έξω από την αντίληψη που έχει η ΝΔ ως προς αυτόν τον τομέα πολιτικής, σε σχέση με την αντίληψη της κυβέρνησης.
Όπως είπε η ΝΔ θα κάνει αυτά που θέλει και πηγάζουν από την αντίληψή της σε όλα τα ζητήματα, είτε πρόκειται για το φορολογία, το κράτος πρόνοιας, το δημόσιο σύστημα υγείας και περίθαλψης, για τις συντάξεις, για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι ο δεύτερος κίνδυνος είναι να χαθούν αυτά που χτίστηκαν με πάρα πολύ μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού βήμα – βήμα και πολύ δύσκολα όλη αυτή την τετραετία, είτε έχουν να κάνουν με τη Δημόσια Διοίκηση και τη λειτουργία του Κράτους, προς όφελος του πολίτη, είτε έχουν να κάνουν με τη διεθνή θέση της χώρας και τις σχέσεις που χτίστηκαν και δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να κάνει συνεργασία με το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών και τον διεθνή παράγοντα, που μπορούν ανά πάσα στιγμή και μάλιστα σε περίοδο τεταμένων σχέσεων στη γειτονιά μας, να κλονιστούν από πολιτικές με διαφορετική λογική και προσανατολισμό.

«Μπορούν να χαθούν πράγματα…»

Ο Μ. Μπαλλής έκρουσε κώδωνα ότι μπορούν να χαθούν πράγματα που έχουν κατακτηθεί στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπου έγιναν πολλά πράγματα από το 2014 και μετά, με παράδειγμα 2,5 εκ. ανασφάλιστους που δεν είχαν πρόσβαση στο ΕΣΥ και πλέον έχουν δωρεάν πρόσβαση, ή τα 5 € που πλήρωνε όποιος πήγαινε στο Νοσοκομείο να εξεταστεί, την αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία και την πρόνοια.
Ακόμη τόνισε ότι η ανεργία από το 28% έφτασε στο 18% και η κυβέρνηση ευελπιστεί να μειωθεί τα επόμενα χρόνια πιο κάτω, σημείωσε την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.