Μαγνησία: Έχουν υποβληθεί μόλις οκτώ από τις 145 χιλιάδες φορολογικές που πρέπει να κατατεθούν!

Αδυναμία λόγω έλλειψης στοιχείων υπογραμμίζουν οι φοροτεχνικοί της Μαγνησίας

Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά και αυτό προκύπτει από όλα όσα έχουν συμβεί στην εποχή της πανδημίας, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι λογιστές, με το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις να έχει ανοίξει, αλλά ουσιαστικά υπολειτουργεί. Αυτό τόνισε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο αντιπρόεδρος φοροτεχνικών Μαγνησίας, Νίκος Πουμάνας.
«Το Σύστημα άνοιξε έναν μήνα μετά τη συνήθη έναρξη, αλλά άνοιξε για ν’ ανοίξει. Δεν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τράπεζες και Δημόσιο πχ… Το Δημόσιο από μόνο του για διάφορους λόγους καθυστερεί από μόνο του. Ακόμη και το Υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί τα δικά του δεδομένα» αναφέρει ο κ. Πουμάνας τονίζοντας ότι για παράδειγμα, ό,τι έχει πάρει ο κόσμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ενισχύσεις, αναστολές, δεν έχουν ακόμη περαστεί στο σύστημα. Υπάρχουν επίσης πολλές ελλείψεις που διαπιστώνονται στην πορεία, αφού κάποιοι κωδικοί δεν ταιριάζουν με άλλους αλληλοεξαρτώμενους, ή κολλάνε. «Περιμένουμε λοιπόν να διορθωθούν αυτά και να δουλέψουμε για να μην χρειαστούν διορθώσεις μετά από έναν μήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Έτσι, οι φοροτεχνικοί μπορούν να κάνουν μόνο απλές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, τέτοιες ημέρες είχαν υποβληθεί δύο εκατομμύρια δηλώσεων και φέτος έως τώρα έχουμε 200 χιλιάδες. Για τη Μαγνησία έχουν υποβληθεί μόλις 8 χιλιάδες από τις 145 χιλιάδες που πρέπει να κατατεθούν. «Οπότε καταλαβαίνετε ότι η προθεσμία μέχρι 27 Αυγούστου μπορεί να μοιάζει δεδομένη, αλλά με τα θέματα του συστήματος και τη χαλαρότητα του καλοκαιριού θα έχουμε καθυστερήσεις. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί και ο Σεπτέμβριος και λίγος θα είναι» συμπεραίνει ο αντιπρόεδρος των φοροτεχνικών.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητάει να λυθούν λειτουργικά θέματα, που αντιμετωπίζουν οι φοροτεχνικοί με το σύστημα, με τον κο Πουμάνα να σημειώνει ότι όλα αυτά θα πρέπει να διορθωθούν για να δέχεται και το σύστημα 100-200 χιλιάδες δηλώσεις την ημέρα.
Επίσης, όλοι περιμένουν ότι κάποιες διαδικασίες θα πάνε πιο πίσω αλλά θα προκύψουν και άλλα θέματα, με αύξηση πχ των δικαιούχων για το Α21 και το επίδομα τέκνων, αφού μειώθηκαν τα εισοδήματα. «Πρέπει να γίνουν λοιπόν πρώτα οι δηλώσεις και στη συνέχεια θα δούμε τα υπόλοιπα θέματα. Επίσης υπάρχει το θέμα των ενοικίων που εισπράχθηκαν με εκπτώσεις για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, και πρέπει να δούμε τι ποσά δόθηκαν. Αυτές είναι χρονοβόρες διαδικασίες» κατέληξε ο κ. Πουμάνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.