Μαγνησία: Καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος για εργατικό ατύχημα εργαζόμενης

Έπεσε από απορριμματοφόρο 64χρονη και τραυματίστηκε σοβαρά

Σε εργατικό ατύχημα ενεπλάκη μια 64χρονη το 2018 στον Αλμυρό, όταν έπεσε από απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, νοσηλεύτηκε για έναν μήνα και για άλλους δύο μήνες πήγε σε κέντρο αποκατάστασης.
Προχθές στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, που κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια σε υπόχρεο δια παραλείψεως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.
Το ατύχημα έγινε τον Οκτώβριο 2018, στη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων, όταν η γυναίκα, γλίστρησε και έπεσε από το απορριμματοφόρο και από τότε άρχισαν τα προβλήματα. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη αναπηρία 50% στο ένα χέρι χτύπησε στο κεφάλι και έχει αστάθεια βάδισης, ενώ παρουσίαζε κεφαλαλγίες και ζάλη.
Η πρώην εργαζόμενη, που πριν ένα μήνα πήρε την αποζημίωση από το ατύχημα ισχυρίστηκε ότι δεν λειτουργούσε η κάμερα οπισθοπορείας του απορριμματοφόρου, ενώ δεν της χορηγήθηκαν από τον Δήμο τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για την εργασία της.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα έπεσε από το όχημα, διότι φορούσε αθλητικά παπούτσια και όχι με αντιολισθητική σόλα, όπως έπρεπε, όμως δεν έπεισε και δεν γλίτωσε την καταδίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.