Μαγνησία: Πώς θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες;

Τι προβλέπεται για τον Φεβρουάριο στο νομό

Δεν φαίνεται να μας επηρεάζει το ψυχρό κύμα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι ήπιας χειμωνιάτικης κλίμακας με θερμοκρασίες μέχρι 8-9 °C, σύμφωνα με τον Θεοφάνη Τακούδη μετεωρολόγο, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή. Όπως είπε, τα έντονα φαινόμενα με ισχυρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες θα αφορούν κυρίως τα Βαλκάνια και δεν θα επηρεάσουν την Ελλάδα.
Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται χαμηλό σε όλη τη Θεσσαλία με συννεφιές, βροχές στα πεδινά (χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα) και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ο κ. Τακούδης τόνισε ότι τόσο σήμερα όσο και προς το τέλος της εβδομάδας που αναμένονται χιόνια, στο Πήλιο δεν αναμένεται πολύ χιόνι, καθώς το περισσότερο θα πέσει στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα είναι Βόρειας διεύθυνσης, μέτριοι η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί θα είναι 4 °C και η μέγιστη τους 8 °C.
Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, παραμένουν όμως οι Βοριάδες, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 °C και μέγιστες τιμές 8 °C στην πόλη του Βόλου.
Πέμπτη προς Παρασκευή θα έχουμε συννεφιές που ίσως δώσουν λίγα χιόνια κυρίως στην Όθρυ, για το Πήλιο θα είναι μικρή η πιθανότητα και κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα νότια της Μαγνησίας, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο χαμηλότερα, καθώς θα παραμείνουν οι βοριάδες.
Το Σάββατο και η Κυριακή θα είναι δύο καλές ημέρες γενικά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 4-10 °C, ενώ την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα (4-9 °C) και θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές στον Βόλο.
Όσον αφορά την πρόβλεψη του Φεβρουαρίου, ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι αναμένονται δύο ψυχρές εισβολές, η μια πιθανόν στις αρχές του μήνα και η δεύτερη μετά τα μέσα του μήνα και γενικά θα έχουμε λίγο χειμώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.