Μαγνησία: Υπεξαίρεσαν χρήματα ασφαλειών ζωής

Υπάλληλοι δύο διαφορετικών ασφαλιστικών εταιριών σε Βόλο και Σποράδες

Για υπεξαίρεση από εντολοδόχο κατ’ εξακολούθηση, κατηγορούνται δύο υπάλληλοι ασφαλιστικών εταιριών στον Βόλο και σε νησί των Βορείων Σποράδων που θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, μετά από μηνύσεις των εταιριών που εργάζονταν και παραπεμπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.
Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν σε συμβόλαια για ασφάλειες ζωής και για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου, μετά από μήνυση των δύο εταιριών σε βάρος των υπαλλήλων τους. Και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι, που είχαν εξουσιοδότηση να διαχειρίζονται χρήματα, υπεξαίρεσαν τα χρήματα των ασφαλισμένων και άφησαν τα συμβόλαια στον αέρα.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες εντόπισαν τα ελλείμματα, σε οικονομικό έλεγχο προσδιόρισαν και τις ζημίες και μετά έρευνα, οδηγήθηκαν στα πρόσωπα που ευθύνονταν για τις ζημίες.
Στη μία περίπτωση η οικονομική ζημία ήταν ύψους περίπου 27.000 €, ενώ στη δεύτερη ύψους 20.000 €.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου εξέτασε ξεχωριστά την κάθε μία περίπτωση, καθώς για τη μία υπόθεση κατατέθηκε μήνυση το 2016 και για τη δεύτερη μεταγενέστερα και παρέπεμψε τους δύο κατηγορούμενους να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου θα εισαχθούν προς συζήτηση και οι υποθέσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.