Με ένταση λόγω αντίδρασης στην παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο (φωτό)

Στον Βόλο, σήμερα το απόγευμα, ενώ πραγματοποιείται πορεία στους δρόμους της πόλης (συνεχής ενημέρωση)

Με αρκετή καθυστέρηση και ένταση έγινε η απογευματινή συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην οδό Ιάσονος, όπως και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, ενώ βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρύνθηκαν από φοιτητές και εκπροσώπους συλλογικοτήτων από την μαζική πορεία, διαχωρίστηκαν και προπορεύτηκαν τελικά της υπόλοιπης πορείας.

Από στελέχη άλλων οργανώσεων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ακούστηκε το σύνθημα “ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΝΔ ίδια η λιτότητα και η τρομοκρατία”, και ενώ ήταν να ξεκινήσει η πορεία οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να φύγουν από την πορεία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 7.40 άρχισαν να σπρώχνονται και στις 7.45 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκαν μπροστά από την υπόλοιπη πορεία. Η κύρια πορεία δεν μπορούσε να ξεκινήσει και τελικά ξεκίνησε στις 7.50 με περιφρούρηση.
Τελικά οι δύο πλευρές έμειναν στη Φιλελλήνων σε απόσταση περίπου 10 μέτρων η μία από την άλλη πλευρά.
Ξεκίνησαν ξανά στις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι ένταση επικράτησε όταν προπηλακίστηκαν ο συμπολίτης ιατρός Μ. Μεϊκοπουλος και η γραμματέας της ΕΛΜΕ Διαλεχτή Τσιτούμη που μπήκαν στη μεγάλη πορεία και τελικά αποχώρησαν, στο ύψος της Φιλελλήνων με Δημητριάδος.

Η πορεία συνεχίστηκε με προπορευόμενα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζαν δικά τους συνθήματα για ενότητα και πίσω τους η δεύτερη πορεία.

Οι εντάσεις και τα φραστικά επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τις 8.15 το βράδυ ωστόσο, αμείωτα με άτομα της μεγάλης πορείας να ζητούν να φύγουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνέχιζαν στην κεφαλή της πορείας, οπότε και έστριψαν στην οδό Κ. Καρτάλη και η άλλη πορεία συνέχισε στην οδό Δημητριάδος και η κύρια πορεία ανέβηκε την Ιωλκού.

Κατά τη διάρκεια της πορείας φοιτητές φέρονται να απώθησαν την γραμματέα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του γιατρού Μιχάλη Μεϊκόπουλου λέγοντας “γιατί σπρώχνεις την καθηγήτριά σου” ενώ ακολούθησαν σπρωξίματα μεταξύ των δυο πλευρών.

Οι εντάσεις και τα φραστικά επεισόδια συνεχίστηκαν αμείωτα μέχρι, στην οδό Δημητριάδος, μέχρι λίγο πριν την Κ. Καρτάλη, με άτομα της μεγάλης πορείας να ζητούν να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι που συνέχιζαν στην κεφαλή της πορείας, ενώ ο “προπομπός” των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην Καρτάλη, μέχρι ένα σημείο και μετά διαλύθηκε.

Η υπόλοιπη πορεία συνέχισε μέχρι την οδό Ιωλκού, ανέβηκε μέχρι την Αναλήψεως και κατέβηκε την Κ. Καρτάλη, για να καταλήξει τελικά μέσω της Ιάσονος στο Θόλο του Πανεπιστημίου στις 9.20 το βράδυ, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

Η παρουσία της Αστυνομίας σε όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν διακριτική.









Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.