Με μεγαλοπρέπεια και υπερηφάνεια η παρέλαση στον Βόλο για την 25η Μαρτίου (βίντεο)

Με καλό καιρό και πλήθος κόσμου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή και πλήθος επισήμων.

Ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας σκόρπισαν οι μαθητές των σχολείων της πόλης, οι ένοπλες δυνάμεις και όλα τα τμήματα που παρέλασαν μπροστά σε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την παραλία της πόλης.

Περίπου 3.500 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αλλά και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, μέλη αναπηρικών, αντιστασιακών οργανώσεων, τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού, τμήματα των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων (32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και 111 Πτέρυγα Μάχης), οδηγοί και πρόσκοποι, τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη παρέλαση.

Φέτος για πρώτη φορά στην παρέλαση δεν συμμετείχαν πεζοπόρα τμήματα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, το ελικοδρόμιο της οποίας στο Στεφανοβίκειο παραμένει κάτω από τα νερά μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και η μονάδα έχει μεταφερθεί στον Τύρναβο, στην 110 Π.Μ. Λάρισας και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Εκφωνητές ήταν και φέτος οι καθηγητές Χρυσάνθη Βουτσά και Γεώργιος Τουφεξής, μαζί με τους συναδέλφους τους Αικατερίνη Κολοκοτρώνη και Βασίλειο Κλείτσα, οι οποίοι θα αναλάβουν τη σκυτάλη τα επόμενα χρόνια.

Δείτε την παρέλαση

/>

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.