Μειώνονται σταθερά οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Έξοδος από τη ΜΕΘ Covid μετά από ένα μήνα για 51χρονο και 49χρονο

Γλυκόπικρες είναι οι ειδήσεις που έρχονται από το Νοσοκομείο Βόλου και αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγονται οι λίγοι πλέον νοσηλευόμενοι, που έχουν προσβληθεί από τον ιό και η βελτίωση της υγείας δύο νέων συμπολιτών 51 και 49 ετών με την έξοδό τους από τη ΜΕΘ Covid, η οποία μετά από πολλές εβδομάδες αριθμεί μόλις τρεις νοσηλευόμενους. Όμως οι δυσάρεστες ειδήσεις παραμένουν, καθώς τις εορταστικές αυτές ημέρες τέσσερις ακόμη συμπολίτες έχασαν τη «μάχη» με τον ιό. Στο μεταξύ, 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, έδωσε ο ΕΟΔΥ.
Δυστυχώς, οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν ήταν για όλους ευχάριστες. Η λίστα των θανόντων με κορωνοϊό, που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου ολοένα και αυξάνεται. Ειδικότερα, παραμονή των Χριστουγέννων «έφυγε» από τη ζωή ένας 76χρονος και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή δύο άνδρες 72 και 73 ετών. Το απόγευμα της Κυριακής, κατέληξε μετά από νοσηλεία για κορωνοϊό και μία 84χρονη, αυξάνοντας τον αριθμό όσων έχασαν τη ζωή τους προσβεβλημένοι από τον ιό στο Νοσοκομείο Βόλου στους 108.

Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι- Αποσυμφορείται η ΜΕΘ Covid
Εκτός όμως από τα δυσάρεστα μηνύματα, με την απώλεια των συμπολιτών, που βύθισαν στο πένθος τις οικογένειες, συγγενείς και φίλους τους, έρχονται και θετικά νέα από το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς μειώθηκε κι άλλο ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό.
Ειδικότερα, στην Α κλινική covid μέχρι και χθες το μεσημέρι νοσηλεύονταν 12 ασθενείς και στη Β’ covid εννέα. Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης βρίσκονται τρεις ασθενείς, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid. Παράλληλα, ένα παιδάκι έξι ετών με τη μητέρα του νοσηλεύονται σε θάλαμο της Παιδιατρικής Κλινικής. Το παιδάκι είναι αρνητικό στον κορωνοϊό, ενώ αρνητικό είναι και το rapid τεστ που έκανε η μητέρα του. Ωστόσο, εξαιτίας ήπιων συμπτωμάτων, λήφθηκε δείγμα από τη μητέρα προκειμένου να γίνει μοριακό τεστ κορωνοϊού και αναμένονται τα αποτελέσματά του. Η παρούσα εικόνα είναι η πιο θετική εδώ και σχεδόν δύο μήνες, καθώς στα μέσα περίπου του Νοέμβρη ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό είχε ξεπεράσει ακόμη και τους 116 ασθενείς, ενώ είχε επιστρατευτεί και τρίτη κλινική και είχε μετατραπεί σε κλινική ασθενών με covid.
Εδώ και μερικές εβδομάδες όμως η κατάσταση σαφώς έχει εξομαλυνθεί, τόσο στις κλινικές όσο και στη ΜΕΘ Covid, που σχεδόν μετά από δύο μήνες νοσηλεύονται μόλις τρεις ασθενείς. Το πολύ ευχάριστο της χθεσινής ημέρας ήταν πως δύο νέοι συμπολίτες 51 και 49 ετών, που έδωσαν για πάνω από ένα μήνα σκληρή «μάχη» στη ΜΕΘ Covid, είδαν σαφή βελτίωση της υγείας τους, αρνητικοποιήθηκαν στον κορωνοϊό και μετά την απόφαση των γιατρών μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε κλίνη της συμβατικής ΜΕΘ, ενώ ευχή όλων είναι γρήγορα να μεταφερθούν και σε κλίνη της Παθολογικής Κλινικής κι έπειτα γεροί και δυνατοί στο σπίτι τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.