Μενδώνη από Αμαλιάπολη για τα υποβρύχια : Πολλοί έχουν σχέδια, σημασία έχει ποιος τα κάνει πράξη

Έκανε λόγο για συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα

Για μια εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα εγκαίνια των υποβρυχίων μουσείων στην Αμαλιάπολη.

 

Όπως τόνισε «η συνεργασία που έχουμε τελικά αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα, που η Θεσσαλία ολόκληρη, ήδη έχει αρχίσει να τα βλέπει και να τα καρπώνεται, κυρίως όμως θα τα δει όταν τελειώσει του χρόνου, η προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ και όλα αυτά τα μνημεία, τα οποία συνθέτουν τον πλούτο της περιοχής, αλλά και την ταυτότητά μας, την ταυτότητα των Θεσσαλών, των Ελλήνων, θα αποδοθούν, όπως πρέπει, αναδεδειγμένα, προστατευμένα, έτοιμα, στους πολίτες οι οποίοι είναι οι φορείς αυτού του πολιτισμού. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και γι αυτό ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν το έργο και υπηρετούν το όραμά μας.

Είμαστε στην Αμαλιάπολή ή αλλιώς Μιτζέλα. Και τα δυο τοπωνύμια είναι εξίσου σημαντικά, διότι αποδίδουν συγκεκριμένη ιστορική στιγμή αυτού του τόπου.

Όταν το 2019 αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, εκπονήσαμε ένα πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο. Ένας από τους άξονες του σχεδίου αυτού ήταν να αναδείξουμε και να αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά, σε όλη την Ελλάδα, είναι ο πολιτιστικός πλούτος. Ο πολιτιστικός πλούτος, ο οποίος καταρχήν είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας, που όταν αναδειχθεί μας κάνει υπερήφανους. Είναι ένα στοιχείο, το οποίο προσδίδει τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και άρα ένα μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα για την περιοχή. Τα ναυάγια υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εκεί θα είναι. Το θέμα είναι, πως αυτά τα ναυάγια τα κάνει κανείς επισκέψιμα, αφού τα προστατεύσει και πως τα αποδίδει στην κοινωνία. Πολλοί έχουν σχέδια, σημασία έχει ποιος έχει τη δυνατότητα να τα κάνει πράξη. Ποιος μπορεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα και να κάνει την ζωή των συνανθρώπων μας, όλων μας, καλύτερη. Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και νομίζω ότι αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα, ποιοι μπορεί να το κάνουν αυτό».

Δείτε φωτογραφίες

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.