Μιχάλης Μιτζικός στο Ράδιο ΕΝΑ: Τρεις κάτοικοι του Ν. Πηλίου σε κατ’ οίκον περιορισμό (ηχητικό)

Μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε 77χρονο Γερμανό, με εξοχικό στον Πλατανιά

Στο πόδι βρίσκεται από χθες όλος ο Δήμος Ν. Πηλίου, καθώς επιβεβαιώθηκε το δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο νομό, που αφορά σε έναν 77χρονο Γερμανό, ο οποίος διατηρεί εξοχική κατοικία στον Πλατανιά. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, τρεις κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η ιχνηλάτιση των επαφών του 77χρονου συνεχίζεται, από την αστυνομία, με τις συστάσεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ ο Δήμος προσφέρει τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιτζικός, ο 77χρονος διατηρεί εξοχικό στην περιοχή και ήρθε από τη Γερμανία με τη σύζυγό του στις 14 Μαρτίου. Εισήχθη για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου τη Δευτέρα και χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις για κορωνοϊό, που βγήκαν θετικές.
«Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός, η αστυνομία, οι υγεινομικές υπηρεσίες και ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, γιατί είναι εξαιρετικά καθορισμένα τα πλαίσια απο την πολιτική προστασία. Η Αστυνομία και το υγειονομικό συνεχίζουν την ιχνηλάτηση των επαφών», τόνισε ο Δήμαρχος.

Στο μεταξύ, ο κ. Μιτζικός επεσήμανε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλη άφιξη ετεροδημοτών αλλά και ξένων υπηκόων που διατηρούν εξοχικές κατοικίες σε πολλά μέρη του Δήμου, ενώ τόνισε πως όσοι είναι καταγεγραμμένοι θα πρέπει να είναι αυστηρά σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, έχει ακροβολισμένους στους δημοτικούς υπαλλήλους σε όλες τις δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών, η Βοήθεια στο Σπίτι διανέμει τρόφιμα και φάρμακα σε όσους έχουν ανάγκη και υπάρχει 24ωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολίτες για ό,τι χρειαστούν.
Σημείωσε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με τις κρατικές αρχές και ο Δήμος είναι απόλυτα έτοιμος στο ρόλο του, έχοντας προμηθευτεί και τα απαραίτητα μέσα προστασίας των υπαλλήλων, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται κοντά σε όλους τους δημότες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.