Μικρότερη κίνηση αναμένεται το φετινό Πάσχα στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας

Οι προμήθειες κυρίως από τη Θεσσαλία οι τιμές θα γνωστοποιηθούν τη Μ. Δευτέρα

Μικρότερη αναμένεται φέτος, ενόψει του Πάσχα η κίνηση στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας, από τη στιγμή που θα λείπει από το τραπέζι το ολόκληρο αρνί, λόγω του περιορισμού στα σπίτια, για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ οι τιμές πώλησης θα γνωστοποιηθούν τη Μ. Δευτέρα.
Ο Αντώνης Κανελλόπουλος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι η κίνηση στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας, εκτός από τις πρώτες 10 μέρες που έμαθε ο κόσμος για τον κορωνοϊό και ξεκίνησαν οι απαγορεύσεις, φοβήθηκε και έσπευσε να προμηθευτεί τρόφιμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κίνηση.
Τις επόμενες μέρες όμως η κίνηση ήταν υποτονική και λόγω της νηστείας ενόψει Πάσχα και το γεγονός ότι τα ψυγεία των ανθρώπων ήταν γεμάτα.
«Μέχρι τώρα το Σωματείο Κρεοπωλών και τα μέλη του, με απαράμιλλο ζήλο, έχουν ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και πιστεύω το ίδιο να συμβεί και την περίοδο του Πάσχα», τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών είπε ότι τα σφαγεία είναι ανοιχτά, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στο Πάσχα, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους για μια μέρα την εβδομάδα, ωστόσο κι εκεί υπάρχουν οι προφυλάξεις, με τους κρεοπώλες να κρατούν απόσταση και να περιμένουν στην ουρά, κάτι που απαιτεί χρόνο και κούραση για τους ίδιους.
Ο κ. Κανελλόπουλος ζήτησε και από το καταναλωτικό κοινό τη Μεγάλη Εβδομάδα να κρατά τις αποστάσεις «για να μείνουμε όλοι μαζί» και να κάνουν υπομονή, αν υπάρχει καθυστέρηση, ώστε να εξυπηρετηθούν, όσο γίνεται καλύτερα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κίνηση στα κρεοπωλεία φέτος θα είναι μικρότερη απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές, από τη στιγμή που υπάρχει θα λείπει από το τραπέζι το ολόκληρο αρνί, και ο πρόεδρος ευχήθηκε οι απώλειες για τον κλάδο να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, καθώς αναμένεται να πέσει η κατανάλωση.
Οι τιμές αγοράς του οβελία από τους κρεοπώλες διαμορφώθηκαν το περασμένο Σάββατο και από τη Μ. Δευτέρα θα είναι γνωστές οι τιμές πώλησης. Τα περισσότερα κρεοπωλεία του Βόλου, είπε ο πρόεδρος, θα κάνουν τις προμήθειές τους σε κρέας από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ ζήτησε την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των καταναλωτών, για άλλη μια χρονιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.