Μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας παιδιών με αυτισμό!

Υπόμνημα στον πρωθυπουργό και υπουργούς, μελών της Ομοσπονδίας και γονέων απ΄την Μαγνησία

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας του αυτισμού, εκφράζει με υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος και οι οικογένειές τους και από την Μαγνησία, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για παραβίαση των ανθρώπινων και Συνταγματικών δικαιωμάτων τους.
Όπως αναφέρει, με τη νέα νομοθεσία του 2018, υποβαθμίστηκε αυθαίρετα, άδικα και αντιεπιστημονικά το ποσοστό αναπηρίας του αυτισμού κάτω του 67% που αποτελεί το όριο των ποσοστών που δικαιούνται επίδομα αναπηρίας.
«Η μοναδική σκοπιμότητα που εξυπηρετείται από τη νέα νομοθεσία, είναι η διακοπή και κατάργηση χιλιάδων επιδομάτων αναπηρίας των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος, προς ικανοποίηση των πολιτικών επιδιώξεων», τονίζει η ΕΟΔΑΦ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η μαζική κατάργηση του επιδόματος οδηγεί σε πραγματική εξόντωση μεγάλου όγκου παιδιών με αυτισμό «για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες του τρίτου μνημονίου, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων συμφερόντων που καλύπτονται πίσω από το «δημόσιο χρέος», μεταξύ των οποίων μεγάλο μερίδιο κατέχει η διαφθορά, σύμφωνα με επίσημα πορίσματα του ΟΗΕ».
Η Ομοσπονδία ζητά από την κυβέρνηση σύμφωνα με το Σύνταγμα και με βάση τις συμβάσεις Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να ανακαλέσει τη νέα νομοθεσία για τα ποσοστά αναπηρίας του αυτισμού και να επαναφέρει το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας στο 67% και άνω, όπως είχε νομοθετηθεί το 2012 και εφ’ όρου ζωής, ανεξαρτήτου νοημοσύνης και λειτουργικότητας. Ακόμη ζητά βελτίωση του ανώτατου ορίου προς τα πάνω, κλιμακούμενο ως και 100% μόνο για τον Αυτισμό, ανάλογα με την βαρύτητα κάθε περίπτωσης, στο ποσοστό αναπηρίας αυτισμού κάθε παιδιού να προστίθενται οι τυχόν συννοσηρότητες νοητικής υστέρησης, κινητικών δυσκολιών κλπ., προσαυξάνοντας το συνολικό ποσοστό αναπηρίας, επαναφορά του μέτρου αναθεώρησης του ποσοστού αναπηρίας με κατάθεση νέων στοιχείων αι ενημέρωση του εισηγητικού φακέλου, καθώς και αναδρομική ισχύ των επιδομάτων αναπηρίας σύμφωνα με την ετήσια αναπροσαρμογή που ίσχυε και διακόπηκε αντισυνταγματικά από το 2011 και μετά.
Η ΕΟΔΑΦ καλεί τις υγιείς κοινοβουλευτικές δυνάμεις και πρόσωπα σε κοινό μέτωπο για την καταδίκη και κατάργηση των σκοταδιστικών αντικοινωνικών μέτρων, που εκ φύσεως προδικάζουν τις προθέσεις εξόντωσης της Ελληνικής κοινωνίας, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κι να αποτρέψουμε από κοινού όλοι οι πολίτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.