Ν. Ανδρουλάκης : Δεν πρέπει να μιλάμε για εκλογές αλλά για σχέδιο με ομοψυχία και ρεαλισμό

Ο Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ σχολίασε στο Ράδιο-Ένα, την κρίση του κορωνοϊού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Να σταματήσει η εκλογολογία, καθώς αυτό είναι ένα παιχνίδι, που θα πρέπει να αφήσει παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό και να βρεθεί ένα σχέδιο με ομοψυχία και ρεαλισμό για να αντιμετωπίσει η χώρα την πανδημία αλλά και τις οικονομικές της συνέπειες. Αυτό πρότεινε μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έλαβε νωρίς μέτρα για την αναχαίτιση του ιού και τώρα θα πρέπει να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα.

Παγκόσμια αποτυχία διαχείρισης του ιού

Για παγκόσμια αποτυχία διαχείρισης του κορωνοϊού έκανε λόγο ο κ. Ανδρουλάκης, καθώς ανέφερε έρευνες, που δείχνουν πως τα πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν στην Κίνα στα μέσα Οκτώβρη και στη Γαλλία στο τέλος Δεκέμβρη. « Αν αυτό αποδειχτεί, σημαίνει πως και η Κίνα άργησε να δώσει πληροφορίες και οι Ευρωπαίοι άργησαν να προετοιμαστούν και ο ΠΟΥ, ενώ υπήρχαν κρούσματα στην Κίνα από τα μέσα Οκτώβρη, απ΄όσο λένε, και στη Γαλλία στο τέλος Δεκέμβρη, εκείνος στα μέσα του Γενάρη έλεγε ότι δεν περνάει ο ιός από άνθρωπο σε άνθρωπο! Μιλάμε για μία παγκόσμια αποτυχία», τόνισε και υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή έρευνα από τη διεθνή κοινότητα.
Βέβαια, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, μέσω της εν λόγω έρευνας, δύο πράγματα θα αποδειχθούν. Πρώτον ότι κυβερνήσεις που δεν υπόκεινται στην δημόσια κριτική κι έλεγχο, μπορούν πολύ εύκολα να αποκρύψουν στοιχεία, τα οποία μπορεί να βλάψουν όχι μόνο τον λαό τους αλλά την παγκόσμια κοινότητα και το δεύτερο είναι ότι οργανισμοί που επινοήσανε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ΟΗΕ, ο ΠΟΥ δεν έχουν τη δυνατότητα πια να επιβάλλουν και να περιφρουρήσουν την ανθρωπότητα από κινδύνους που αφορούν πόλεμο, πανδημία. Γι’ αυτό το λόγο, συμπλήρωσε, πρέπει τέτοιους οργανισμούς να τους ξανά-επινοήσουν, να βρουν ένα τρόπο να στηριχθούν, να ενισχυθούν, ώστε να υπάρχει μία διαιτησία σε θέματα, που αφορούν το συμφέρον όλης της ανθρωπότητας.

Δεν μπορεί να γίνει αντιπολίτευση σε ακραίες
συνθήκες- Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές

Σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε η αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα έξαρσης της πανδημίας ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Σε επίπεδο κουλτούρας, η αντιπολίτευση πρέπει να γίνεται σε ένα πεδίο πραγματικό, δεν μπορεί να γίνεται με κραυγές και αυτή τη στιγμή σε ακραίες συνθήκες».
Ταυτόχρονα, ο ίδιος έβαλε τέλος απ΄την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, στην εκλογολογία, τονίζοντας πως τακτικές εκλογές δεν μπορούν να γίνουν και είναι παράλογο να γίνουν έκτακτες εκλογές και να βάλει κάποιος σε περιπέτεια το λαό του.
« Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές από τον υπολογιστή, από το σπίτι. Οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία συμμετοχής των πολιτών. Αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι ένα σχέδιο από την κυβέρνηση και ένα σχέδιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με λογική, ρεαλισμό και με ομοψυχία για να μπορέσει η χώρα μας με το λιγότερο κόστος για τις ανθρώπινες ζωές και την οικονομία να βγει από αυτή την περιπέτεια», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας πως αυτά τα παιχνίδια εκλογολογίας θα πρέπει να βρίσκουν παγερά αδιάφορο τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αξιολογήσει τις λύσεις που δίνει η κυβέρνηση, τις λύσεις της αντιπολίτευσης για να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε κρίση. Βέβαια, ο ίδιος τόνισε πως δεν έγιναν όλα σωστά από την κυβέρνηση, στηλιτεύοντας το θέμα των voucher στους επιστήμονες και τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχουν πολιτικές στήριξης των μικρομεσαίων, ώστε να ενισχυθούν πολλοί αλλά αξιοκρατικά. Τέλος, υπογράμμισε πως προτεραιότητα του ΚΙΝΑΛ είναι οι ουσιαστικές προτάσεις για να βοηθήσει το λαό.
Βαβέλ η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού

Δικαστηρίου για την ποσοτική χαλάρωση

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ όμως, σχολίασε και την πρόσφατη απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε οτι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ παραβαίνει τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και κακώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το έκρινε σύννομο. «Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Όμως δημιουργείται μία Βαβέλ, κι αυτό θα κορυφώσει το φαινόμενο και μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι μία απαράδεκτη απόφαση, που πρέπει το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο να πάρει ξεκάθαρη θέση. Αν συνεχίσουμε έτσι θα ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας», υποστήριξε κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε πως η εν λόγω απόφαση δεν αφορά για την ποσοτική χαλάρωση για το θέμα του κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.