Νατάσα Οικονόμου: «Τα … περί αυτόνομης καθόδου δεν εξυπηρετούν»

Έντονος προβληματισμός για παρεμβάσεις διαφόρων στελεχών χωρίς εξουσιοδότηση

«Η παράταξη παραμένει συνεπής στις θέσεις της και από τα τέλη του 2015 μιλάει για ευρύτερες συνεργασίες, για διαύλους επικοινωνίας με όλους τους χώρους που αγαπούν την πόλη και προτάσσουν την αξιοπρέπειά της και το ίδιο έχει επαναβεβαιώσει σε όλες τις συνελεύσεις. Κατά καιρούς, από τότε γίνονται συναντήσεις μιας επιτροπής μελών, για να μπορεί να κινείται πιο ευέλικτα».
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της παράταξης, «Επιλογή Ευθύνης- Πάμε Μπροστά», μιλώντας χθες στο «Ράδιο-Ένα». Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «στη συνάντηση της περασμένης Κυριακής, έγινε συζήτηση για πρόσωπα του χώρου, ακόμη και έξω από αυτόν που έχουν δείξει ενδιαφέρον να ηγηθούν του ψηφοδελτίου στις Δημοτικές Εκλογές ή τους προτείνουν ομάδες πολιτών, για ένα ανοιχτό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο».
«Εμείς ως δημοτική παράταξη έχουμε τη θέση ότι οι πολίτες του Βόλου είναι ιδιαίτεροι και τα περί αυτόνομης καθόδου δεν εξυπηρετούν στη συγκεκριμένη συγκυρία, γιατί υπάρχουν Δήμοι που έχουν τις ιδιαιτερότητές τους», τόνισε η Νατάσα Οικονόμου.

Επί τάπητος τα ονόματα που έγιναν επαφές

Όπως είπε, για άλλη μια φορά εκφράστηκε ότι η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», που έχει σηκώσει μεγάλος βάρος στην αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις ενόψει των Δημοτικών Εκλογών, ενώ πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε γνωρίζει τι συμβαίνει στην πόλη, το αποδέχεται.
Κατά τη συνέλευση, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για παρεμβάσεις διαφόρων στελεχών που από τη μια διακηρύσσουν την αυτόνομη κάθοδο και από την άλλη προσπαθούν και κάνουν υπόγειες επαφές με άλλους πολιτικούς χώρους, χωρίς να έχουν κάποια εξουσιοδότηση και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, επισήμανε η επικεφαλής της παράταξης.

Ποια ονόματα συζητήθηκαν

«Στη συνάντηση μιλήσαμε για όλα τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί, ενδιαφέρονται ή προτείνονται από μέλη της παράταξης και το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί η συνέλευση, όπου θα συζητηθούν αυτά τα δεδομένα για συνεργασίες και πρόσωπα, ενώ θα υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα», τόνισε η κα Οικονόμου. «Αναφορά έγινε ακόμη στο πρόσωπο του πρώην αντιδημάρχου Κώστα Αδαμάκη, δεν προλάβαμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, διότι δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μέρους του, έγινε ενημέρωση για τις επαφές μας με τον κ. Παπαδούλη, τον κ. Τσάμη, τον κ. Παντσά, τον κ. Αναστασίου και τον κ. Βενέτη. Είπαμε ότι υποχρέωσή μας, είναι να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και μετά να πάμε σε μια συνέλευση, να συζητηθούν όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα ενόψει των Δημοτικών Εκλογών».

Να υπάρξουν ευελιξίες για τους Δήμους

Η ίδια είπε ότι είναι καλό να συμπλέουν οι πολιτικοί χώροι, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΚΙΝΑΛ, καθώς τα περισσότερα μέλη της παράταξης, είναι μέλη του κινήματος, αν και οι δημοτικές παρατάξεις έχουν μια αυτονομία, ειδικά ο Βόλος που έχει μια παράδοση συνεργασιών εδώ και δεκαετίες και πιο ειδικά στο Δήμο, που έρχονται πιο κοντά άνθρωποι που μπορεί πολιτικά να προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, αλλά έχουν ένα πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει να εφαρμοστεί με στόχο την προοπτική της πόλης και έχει γίνει πολλές φορές.
«Είναι κατανοητό να μιλάς για αυτόνομη κάθοδο, ειδικά στην εθνική σκηνή και με το βλέμμα στο μεγάλο κάδρο, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ευελιξίες για τοπικές περιπτώσεις, καθώς μιλάμε για Δήμους και ειδικά με αφορμή και ότι θα πάμε σε εκλογές με ένα νέο σύστημα την απλή αναλογική», επισήμανε η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.