Νίκος Παπαπέτρος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ο Αχιλλέας Μπέος πουλάει αέρα κοπανιστό» (ηχητικό)

Τι αναφέρει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου απαντώντας στον Αχ. Μπέο

Μπορεί να αυξάνεται η θερμοκρασία στο περιβάλλον, όμως το ίδιο αυξάνεται και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης, με τον υδράργυρο των δηλώσεων και των απαντήσεων να αγγίζει το κόκκινο. «Πουλάει αέρα κοπανιστό», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος με τον συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, αναφερόμενος στον Αχιλλέα Μπέο και με αφορμή τη στάση που κράτησε απέναντι στο πρόβλημα που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά την τραγική απώλεια ενός 17χρονου παιδιού στον δρόμο του Διμηνίου. Ο κ. Παπαπέτρος περνά στην αντεπίθεση και τονίζει ότι ο δήμαρχος Βόλου θα πρέπει να μιλά με στοιχεία.

 

Αρχικά ο κ. Παπαπέτρος σχολίασε τα λεγόμενα του Δημάρχου ότι στην περιοχή που έγινε το τραγικό δυστύχημα υπάρχουν πολλές παραβάσεις, ακόμη και πολεοδομικές.

«Η πολεοδομία δεν είναι υπηρεσία του Δήμου; Δεν έχει ο Δήμαρχος την εποπτεία των υπηρεσιών του; Εννοείται ότι πρέπει να παρέμβει. Είναι καθήκον του Δημάρχου είναι να εποπτεύει τις υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος και συμπλήρωσε πως το ίδιο ισχύει και με τα σχολεία και την ασφάλειά τους.

Σε ερώτηση δε, εάν ο κ. Μπέος δεν κάνει τελικά καλά τη δουλειά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος απάντησε «είναι το μόνο ζήτημα που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του; Αέρα κοπανιστό πουλάει. Σε οποιοδήποτε θέμα» και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί ο κ. Μπέος να κατηγορεί παλαιότερες δημοτικές αρχές, όταν υπάρχουν εδώ και δέκα χρόνια μελέτες για παρεμβάσεις στην περιοχή εκείνος στη θητεία του δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ξεκαθάρισε δε, πως κανένας δεν χρησιμοποιεί τον πόνο των ανθρώπων για πολιτική, υπογράμμισε όμως ότι υπάρχουν στο σημείο τραγικά ατυχήματα και πρέπει το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί.

«Εάν έχει ράμματα για τη γούνα μου, ας τα βγάλει»

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαπέτρος σχολίασε και την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Αχ. Μπέος σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας για παρεμβάσεις που ασκεί ο κ. Παπαπέτρος στη δικαιοσύνη.

«Αντιλαμβάνεται τι λέει; Τι παρεμβάσεις; Το ότι δεν ξέρει να μιλάει είναι σίγουρο, ότι δεν ξέρει να γράφει είναι επίσης σίγουρο, αντιλαμβάνεται όμως κάποιες έννοιες; Συνδιαλέγομαι εγώ με επίορκους δικαστές για να κάνω τι; Και ποιοι είναι αυτοί οι επίορκοι; Με ποιους και για ποιο θέμα; Εάν είναι καθαρός, όπως λέει, δεν κινδυνεύει από τίποτα. Άφησε υπονοούμενα ότι έχει ράμματα για τη γούνα μου. Εάν έχει ας τα βγάλει», σημείωσε ο κ. Παπαπέτρος.

Σχολίασε ακόμη και το γεγονός ότι ο Αχ. Μπέος στις συνεντεύξεις του ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει με τον κ. Παπαπέτρο να υποστηρίζει πως ο Αχ. Μπέος το κάνει αυτό, γιατί δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει. Όσο για τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που ακούει ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν τον μειώνουν, αντίθετα, ο Αχ. Μπέος μειώνει τον εαυτό του όταν τους αναφέρει.

«Εγώ προέρχομαι από τον λαό»

Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε ότι ο Αχ. Μπέος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μία τακτική δήθεν να τον πυροβολήσει, να τον εξοντώσει, να τον δολοφονήσει ως χαρακτήρα χαρακτηρίζοντάς τον «Παπαλάμπρο.

«Δεν έχει νόημα αυτός ο διάλογος. Εγώ προέρχομαι από τον λαό, αυτός δεν προέρχεται. Να καθίσουμε να δούμε τι μεροκάματα έχει ο καθένας, που έχει ένσημα , που δούλεψε, τι έκανε από τη δουλειά του, τι φορολογικές δηλώσεις έχει. Εκείνος έχει 4000 ευρώ. Να δούμε που πήγαμε φαντάροι, εάν υπηρετήσαμε και που την πατρίδα. Αυτός ο διάλογος δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είναι ζητήματα για την πόλη εάν έχω μουστάκι ή όχι», είπε ο κ. Παπαπέτρος και τόνισε πως τα ζητήματα που αφορούν στη πόλη είναι η διαχείριση του δημοτικού χρήματος, η αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, η κινητικότητα στην πόλη, το νερό, η αέρια ρύπανση, ο πολιτισμός, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει ένα debate με κανόνες και ανάδειξη των θεμάτων της πόλης.

Μάλιστα ανέφερε σε αυτό το σημείο ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάσει την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, καθώς έχει σχέση με τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος και τόνισε πως η εν λόγω υπόθεση δεν θα μείνει ανέλεγκτη.

«Θα ήθελα να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Να πίνουμε καθαρό νερό, να έχουμε διαθέσιμα, να μην πληρώνουμε τόκους, να μην χρεώνουμε τους δημότες.  Δεν με νοιάζει ποιος ασκεί διοίκηση. Μακάρι να ασκούσε ο Μπέος, αλλά σωστή. Έχει ξεπεράσει όμως τα όρια», υπογράμμισε.

 

Το φαινόμενο Μπέου πρέπει να αντιμετωπιστεί από το πολιτικό σύστημα

Απαντώντας στα υπονοούμενα του κ. Μπέου, ότι δεν θα κατέλθει στο τέλος στις εκλογές, ο κ. Παπαπέτρος είπε χαρακτηριστικά «Λέτε να βγαίνω δημοσίως να λέω πράγματα και να μην έχω τη δυνατότητα να κατέβω; Έχει πει τίποτα που να είναι σοβαρό ή που να στέκει»;

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι το φαινόμενο Μπέου στον Βόλο πρέπει να αντιμετωπιστεί από το πολιτικό σύστημα, ενώ επεσήμανε ότι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του θα είναι πολυσυλλεκτικό, με χαρακτηριστικά που ενώνουν την κοινωνία.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν θα γίνει μία συνολική παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του, αλλά θα παρουσιαστεί ο κεντρικός πυρήνας κι έπειτα τα τοπικά συμβούλια θα παρουσιαστούν ανά τοπική κοινότητα, για να υπάρχει μεγαλύτερη επαφή με την τοπική κοινωνία.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.