Νοσοκομείο Βόλου: Αυξάνεται δραματικά η λίστα των θανόντων με κορωνοϊό, στους 101 οι θάνατοι

Ενώ νοσηλεύονται συνολικά 39 ασθενείς, επτά νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Αυξάνεται δραματικά η λίστα των θανόντων με κορωνοϊό, που κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου από τις 19 Οκτωβρίου έως και σήμερα. Συνολικά 101 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, προσβεβλημένοι από τον ιό και παρά τη μάχη που έδωσαν τόσο εκείνοι, όσο και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, δεν κατάφεραν να βγουν νικητές. Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να παρουσιάζει ύφεση στη Μαγνησία, σε σχέση με τον αριθμό όσων προστρέχουν στο Νοσοκομείο με συμπτώματα και ταυτόχρονα να μειώνεται σταθερά ο αριθμός των νοσηλευόμενων, όμως οι θάνατοι που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά είναι κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι.

Από το Σάββατο μέχρι και χθες το μεσημέρι , επτά άνδρες και γυναίκες «έφυγαν» από τη ζωή, προσβεβλημένοι από κορωνοϊό. Ειδικότερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέληξαν δύο άνδρες 77 και 83 ετών, την Κυριακή άφησε την τελευταία της πνοή σε θάλαμο αρνητικής πίεσης που νοσηλεύονταν για περίπου δέκα ημέρες μία γυναίκα 36 μόλις ετών, η οποία αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέληξε μία γυναίκα 70 ετών, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πέθαναν ένας 58χρονος και μία 51χρονη που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου κι ένας 86χρονος που νοσηλεύονταν σε κλινική κορωνοϊού.

Οι θάνατοι των συμπολιτών προκαλούν θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία, καθώς πέρα από απλούς αριθμούς για πολλούς, ήταν άνθρωποι με οικογένεια, φίλους και συγγενείς, που μπορεί κάποιοι να αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτό το τραγικό και μοναχικό τέλος.
Στο μεταξύ, επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ σε ότι αφορά την εικόνα των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου, τα πράγματα είναι σταθερά, με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Ηλία Καραμέτο να επισημαίνει πως πρόκειται για ασθενείς με μεσαία έως και βαριά κατάσταση στην υγεία τους, γι’ αυτό και παρατείνεται ο χρόνος νοσηλείας του και δεν υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σαφής μείωση των νοσηλευόμενων.
Χθες στην Α’ Κλινική Covid νοσηλεύονταν 14 ασθενείς και 16 νοσηλεύονταν στη Β’ κλινική. Οι πέντε θάλαμοι της αρνητικής πίεσης ήταν κατειλημμένοι από ισάριθμους ασθενείς, ενώ έξι νοσηλευόμενοι βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

Λίγες εισαγωγές, αλλά λίγα και τα εξιτήρια
Ο κ. Καραμέτος σχολίασε τη σταθεροποίηση των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες ημέρες επισημαίνοντας όμως πως όσοι συμπολίτες εμφανίσουν συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να μιλούν με τον γιατρό τους ή να προσέχονται στο Νοσοκομείο Βόλου.
«Παρατηρείται μία μείωση στην προσέλευση στα Επείγοντα περιστατικών από ανθρώπους που νοσούν από κορωνοϊό. Οι εισαγωγές είναι λίγες κι έρχονται σε μεσαίας έως σοβαρής κατάστασης . Δεν χρειάζεται να παραμελούν την υγεία τους , αλλά από τις πρώτες ημέρες συμπτωμάτων πρέπει να απευθύνονται στους γιατρούς τους ή στο Νοσοκομείο έτσι ώστε να εκτιμάται η κατάστασή τους.
Οι νοσηλευόμενοι είναι γύρω στους 40 σταθερά τις τελευταίες ημέρες, γιατί έχουν μειωθεί τα εξιτήρια, καθώς η κατάσταση των νοσηλευομένων δεν το επιτρέπει, άρα παρατείνεται ο χρόνος νοσηλείας τους. Ευελπιστούμε να επιστρέφουν σιγά σιγά οι νοσηλευόμενοι στα σπίτια τους με βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας τους», είπε ο κ. Καραμέτος.
Σχετικά με ένα στατιστικό στοιχείο που θέλει το 35% των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου να κατέληξε στο πρώτο ή το δεύτερο 24ωρο ο κ. Καραμέτος σημείωσε πως τα στοιχεία μελετούνται και καταγραφονται, θα εξεταστούν και θα αναλυθούν. Εξήγησε ότι οι θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού στη Μαγνησία βρίσκονται χαμηλά σε σχέση με άλλους νομούς. «Η δική μας παρατήρηση είναι πως υπήρχαν συμπολίτες που είχαν αυτή την τραγική κατάληξη στο πρώτο 24ωρο και πιθανώς οφείλεται στην κατάστασή τους λόγω του κορωνοϊού, στις συνυπαρχουσες παθήσεις όπως και το μεγάλο της ηλικίας τους», κατέληξε ο κ. Καραμέτος.

Η Μαγνησία παρακολουθείται
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τονίζοντας ότι η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα και πως τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα. Ερωτηθείς αν μετά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα τοπικά lockdown σε άλλες περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο δεν το απέκλεισε σημειώνοντας πως «πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές». «Παρακολουθούμε κι άλλες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης. Ερωτηθείς για τις ποιες περιοχές είναι αυτές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, τόνισε ότι μεταξύ άλλων η Μαγνησία αλλά και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.