Νοσοκομείο Βόλου: Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός των υπερηλίκων

Ένω μέχρι και χθες εμβολιάστηκαν 695 υγειονομικοί και προσωπικό των δομών Υγείας

Μετά από καθυστέρηση μερικών ημερών, καθώς το Σάββατο ήταν προκαθορισμένος να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Βόλου των υπερηλίκων 85 ετών και άνω, σήμερα Τρίτη θα προσέλθουν στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Αχιλλοπούλειο 44 ηλικιωμένοι, προκειμένου να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Στο Νοσοκομείο είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν τους ηλικιωμένους και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
Ο εμβολιασμός στην χώρα μας κινείται με αργούς ρυθμούς κι αυτό έρχεται σε συνάρτηση με τις δόσεις των εμβολίων που καταφθάνουν από την Psizer. Παρόλα αυτά σε τοπικό επίπεδο οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού συνεχίζονται, μιας και από τις 8 Ιανουαρίου έως και χθες πραγματοποιήθηκαν 695 εμβολιασμοί. Από αυτούς οι 613 αφορούσαν στο προσωπικό –ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό- του Νοσοκομείου Βόλου, των Κέντρων Υγείας αλλά και του ΕΚΑΒ, ενώ εμβολιάστηκαν και 82 συνολικά ιδιώτες γιατροί, δέκα εξ αυτών χθες. Σήμερα, Τρίτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υπερηλίκων, με το Εμβολιαστικό Κέντρο Βόλου να αναμένει 44 συμπολίτες 85 ετών και άνω.

Είπαν «όχι» στα ραντεβού στην Αργαλαστή

Μετά το μεγάλο αλαλούμ που παρουσιάστηκε στη Μαγνησία στο θέμα των εμβολιασμών, που ηλικιωμένοι από κάθε μεριά του νομού στέλνοντας στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν «όχι» στο μακρινό αυτό ταξίδι κι ακύρωσαν το ραντεβού τους.
Ολο αυτό το αλαλούμ που έχει προκύψει, έγκειται στο γεγονός ότι στην ειδική πλατφόρμα εμβολιασμού έχουν ενταχθεί ως Εμβολιαστικά Κέντρα μόνο το Νοσοκομείο Βόλου και το ΚΥ Αργαλαστής.
Για το λόγο αυτό, υπερήλικες και συγγενείς τους αποφάσισαν να μην δεχτούν το ραντεβού για εμβολιασμό στην Αργαλαστή, ιδίως μέσα σ’ αυτή την κακοκαιρία και να περιμένουν να ενταχθούν σταδιακά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας στο σύστημα έτσι ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στο οικείο Κέντρο Υγείας της περιοχής του, χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.
Βέβαια, αυτό πηγαίνει πίσω τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, όμως είναι αδύνατο άνθρωποι 85 και 90 ετών να πρέπει να ταξιδέψουν 80 και 100 χιλιόμετρα, να διασχίσουν το Πήλιο για να κάνουν την πρώτη τουλάχιστον δόση του εμβολίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.