Ντάφης στο Ράδιο ΕΝΑ: Έρχονται βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Από το Παρίσι που έχει επίσης χτυπηθεί από τον κορωνοϊό μίλησε ο μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, δίνοντας το στίγμα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένονται ακόμη και χιονοπτώσεις!

«Οι ειδικοί λένε ότι η οικογένεια των κορωνοϊών επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και το ξηρό κλίμα. Ωστόσο αυτή η περίοδος αργεί, αφού από αύριο αναμένουμε βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Χιονοπτώσεις στα πεδινά περιμένουμε στη Βόρεια Ελλάδα ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί περίπου 6 βαθμούς κάτω από τα επίπεδα της εποχής, μέχρι και το Σαββατοκύριακο» είναι η εκτίμηση του κου Ντάφη, που συνεχίζει να επιμελείται του site meteovolos.

«Για το meteovolos γίνεται συνεχόμενη προσπάθεια ανάπτυξης με επιπλέον σταθμούς, αλλά χρειάζονται κυρίως θέσεις στη δυτική Μαγνησία. Δεν χρηματοδοτείται από κάποιον το site και πρόκειται για ένα εθελοντικό project» συμπλήρωσε επίσης.

«Μετρήσεις μόνο από επίσημους φορείς για τη ρύπανση»

Ο κ. Ντάφης παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα των μετρήσεων που κυκλοφόρησαν προσφάτως σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο, επιβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν αμφισβητεί πώς υπάρχει πρόβλημα στον Βόλο. Όμως, έκανε λόγο και για παραπληροφόρηση για τιμές από ένα ερασιτεχνικό δίκτυο μετρήσεων που αναμεταδόθηκε χωρίς διασταύρωση στοιχείων. «Οι τιμές που κυκλοφόρησαν ήταν ακραίες και ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Πρέπει όμως να ακούμε μόνο επίσημες πηγές και δεν είναι σωστό να προτρέχουμε. Οι μετρητές που χρησιμοποιούν είναι πολύ ευαίσθητοι, επηρεάζονται από τη σκόνη για παράδειγμα και φοβάμαι ότι έχουν προβλήματα τοποθέτησης και δεν πρέπει να δώσουμε βάση σε τέτοιες μετρήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων

Δύσκολη η κατάσταση στη Γαλλία

Τέλος, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι φτάνουν τις 5 χιλιάδες οι διασωληνωμένοι και όλοι λένε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. «Μέχρι τις 17 Μαρτίου στην Ελβετία δεν υπήρχε κανένα μέτρο.. Την επόμενη ημέρα πήγα στη Γαλλία και κατάλαβα τι συμβαίνει. Στην Ελβετία αυτή τη στιγμή τα κρούσματα είναι 15 χιλιάδες» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι σε επίπεδο οικονομίας έχουν ήδη δοθεί έως και 80% των μισθών και υπάρχει αναστολή πληρωμής φόρων. Σε βιομηχάνους είπαν ότι θα γίνει μείωση φόρων και υπάρχουν αναβολές και επιδοτήσεις για δάνεια.

Για τα ΜΜΕ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια υπερβολική στάση από τα μεγάλα πρακτορεία της χώρας, ούτε τρομολαγνεία, σε αντίθεση με κάποια blogs.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.