«Πάρεργο» ο Δήμος για Μπέο – Κύρια ενασχόλησή του το ποδόσφαιρο

Φωτογραφία: Πρακτορείο Intime
Ονειρεύεται πρωταθλήματα την ώρα που η πόλη έχει αφεθεί στην τύχη της

Όνειρα για τίτλους και πρωταθλήματα μοιράστηκε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Metropolis 99,5 της Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Στην καθιερωμένη του ραδιοφωνική εμφάνιση στον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό, μίλησε για πολλοστή φορά για τον έρωτά του, που δεν είναι άλλος από το ποδόσφαιρο. Ανέλυσε τα διοικητικά πεπραγμένα της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη, το αποτέλεσμα του μεταξύ τους παιχνιδιού, τις αμφισβητούμενες φάσεις και άλλα πολλά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι συζητά να ασχοληθεί με μεγάλη ομάδα προκειμένου να κατακτήσει τίτλους σε μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, γιατί όχι και το Champions League! Στο μεταξύ εξακολουθεί να είναι απών από το Δήμο Βόλου, τον οποίο έχει αφήσει εντελώς στη μοίρα του, κρίνοντας ότι δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο το ποδόσφαιρο, το οποίο του προσφέρει πλέον ξανά δόξες και τις απαραίτητες δόσεις αδρεναλίνης για να μπορεί να επιδεικνύει την ανωτερότητά του αλλά και τη δύναμη που έχει συγκεντρώσει όντας ασταμάτητος, παρά τα όσα έχει διαπράξει στη διαδρομή μέχρι να φθάσει να παίζει η αγαπημένη του ομάδα στη Super League.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ.Μπέος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αναφορικά με το μέλλον του στο ποδόσφαιρο: «η παρουσία μου στον Βόλο (σ.σ. την ομάδα) είναι με Διοίκηση Πρωτοδικείου ώστε στην συνέχεια να ασχοληθώ με την πόλη μου σαν Δήμαρχος. Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαι εκεί, για να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω, θέλω να ξεκουραστώ και να ασχοληθώ με την πόλη. Μετά θα ασχοληθώ μόνο με ομάδες για τίτλους. Έχω προτάσεις. Προέχουν άλλα πράγματα όμως. Όταν έρθει η στιγμή, δεν θα τους διεκδικήσω, θα τους κερδίσω κιόλας. Ακούω κάτι μπάτζετ, στους «4» του Champions League θα πήγαινα με αυτό το μπάτζετ. Θα ξεκουραστώ και ίσως επανέλθω για να γράψουμε ιστορία και να πάρω τίτλο, Είναι όνειρο μου, ούτε τους βλέπω όλους αυτούς ποδοσφαιρικά. Σαν επιχειρηματίες είναι όλοι τους μεγάλοι, αλλά ποδοσφαιρικά δεν τους βλέπω. Θέλω να αξιοποιηθούν οι γνώσεις μου με τίτλους. Έχουν γίνει συζητήσεις αλλά δεν είναι επί του παρόντος, προτεραιότητα τώρα για μένα είναι η πόλη του Βόλου».
Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς από τις δηλώσεις του κ. Μπέου, η ενασχόλησή του με τον Δήμο Βόλου και τα προβλήματά του αποτελεί «πάρεργο» με το οποίο ασχολείται όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του από το ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι ο στόχος του να μετατραπεί ο Βόλος σε…Μονακό επετεύχθη και πλέον αφιερώνει ελάχιστο χρόνο για τα δημαρχιακά του καθήκοντα, όσος του περισσεύει από το χρόνο που διαθέτει για συνεντεύξεις σχετικά με το ποδόσφαιρο, για ταξίδια εκτός Βόλου για παιχνίδια του ΝΠΣ, για διαπραγματεύσεις πώλησης της ομάδας, για πιθανές μεταγραφές και ούτω καθεξής. Είναι τέτοια η απαξίωση που εκδηλώνει προς τους πολίτες αλλά και στη θεσμική του ιδιότητα ως Δημάρχου, που έχει σταματήσει πλέον να δίνει και το παρών στα δημοτικά συμβούλια, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να μαλώσει και να ανταλλάξει «γαλλικά» με την ίδια ευχαρίστηση όπως στις δια ζώσης συνεδριάσεις.
Μπορεί η πόλη να έζησε μερικές κυριολεκτικά μαύρες ημέρες από τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα, εκείνος όμως αρκέστηκε να καταγγείλει για διαφθορά τις υπηρεσίες του υπουργείου περιβάλλοντος και της περιφέρειας Θεσσαλίας που ελέγχουν τις βιομηχανικές μονάδες και να μας υπενθυμίσει ότι έχει στείλει επιστολές ζητώντας τη μεταφορά της αρμοδιότητας στο Δήμο Βόλου, όπου διοικεί ο ίδιος, με τον γνωστό διαφανή τρόπο που το κάνει τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια. Η καταγγελία του ωστόσο για διαφθορά, παρότι αναδείχθηκε από το magnesianews.gr δεν έτυχε της δέουσας σημασίας ούτε από την Εισαγγελία Βόλου, ούτε από τις πολιτικές ηγεσίες των θιγόμενων υπηρεσιών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, ότι ο Δήμαρχος Βόλου αντιμετωπίζεται ως μια γραφική πολιτική φιγούρα, με ισχνή αξιοπιστία του οποίου τα λεγόμενα δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.