Ο κ. Κασσελάκης πλησιάζει … τους δεξιούς ψηφοφόρους

«Το χειρίζεται πολύ καλά επικοινωνιακά» ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς, Απ. Πιστόλας

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθεί να έρθει τόσο κοντά στον κ. Μητσοτάκη, σε διάφορα ζητήματα, ώστε οι ψηφοφόροι που είναι πιο δεξιοί και διαφωνούν με τον πρωθυπουργό σε μια σειρά ζητημάτων, να μην θεωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ απειλή και να τον ψηφίσουν για να «κοντύνει» τη ΝΔ, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Απόστολος Πιστόλας αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς, στη δισεβδομαδιαία ραδιοφωνική ανάλυσή του, ο οποίος διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει αυτό στις ευρωεκλογές, αλλά ο κ. Κασσελάκης, αρχίζει και το χτίζει για μετά.
Σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι προσελκύει νέους ανθρώπους στις ευρωεκλογές και ο κ. Κασσελάκης, εξαρχής έβλεπε την εκλογική αγορά διαφορετικά από τον παραδοσιακό τρόπο δεξιά και αριστερά, απλά για ένα διάστημα δεν προχωρούσε σε κινήσεις πολιτικές και επικοινωνιακές, οι οποίες θα μπορούσαν να δείξουν ότι έπαιρνε μπρος και το κάνει τώρα.

«Το χειρίζεται πολύ καλά επικοινωνιακά»

Ο ίδιος είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να πάρει κομμάτι – κομμάτι την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας υπέρ του ΝΑΤΟ, υπέρ του Ισραήλ, υπέρ του φράχτη στον Έβρο, υπέρ της Εκκλησίας, πράγματα στα οποία ο παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν εντελώς απέναντι.
«Απενοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα το οποίο θέλει να δημιουργήσει, απέναντι στους δεξιούς ψηφοφόρους, γιατί όταν οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορούν να ψηφίσουν και κάτι άλλο και δεν θα είναι δεσμευμένοι να ψηφίσουν ΝΔ , αλλά είναι ακόμη στα πρώτα βήματα αυτό που κάνει», ανέφερε ο κ. Πιστόλας.
Επίσης, ο κ. Κασσελάκης το χειρίζεται πολύ καλά επικοινωνιακά απέναντι σε ένα απολιτίκ κοινό, προσπαθώντας να το πιάσει. Το ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει να το φέρει στην κάλπη, γιατί το συγκεκριμένο κοινό είναι το κύριο κοινό που δεν πάει να ψηφίσει και ειδικά σε ευρωεκλογές, ανέφερε ο εκλογικός αναλυτής.
«Αν θα καταφέρει θα πάει πολύ καλά, πλησιάζοντας ή ξεπερνώντας τα ποσοστά του Ιουνίου 2023, που για τις φουρτούνες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια επιτυχία», επισήμανε ο κ. Πιστόλας.

«Δεν υπάρχει αφήγημα ευρωεκλογών»

Όσον αφορά στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει ότι εάν δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές θα χαθεί η σταθερότητα στη χώρα, ο εκλογικός αναλυτής τόνισε ότι είναι λογικό να το λέει, γιατί δεν υπάρχει αφήγημα ευρωεκλογών στην ουσία για τη ΝΔ, αλλά υπάρχει αφήγημα σταθερότητας εθνικών εκλογών και προσπαθεί να τα κάνει ένα. Το θέμα είναι αν θα πείσει τους πολίτες, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, που με μια σειρά νόμων και κινήσεων είναι στα «κάγκελα», ορισμένοι κάποιοι απλά δυσαρεστημένοι και κάποιοι απογοητευμένοι.

Το πιο ποιοτικό το ψηφοδέλτιο
του ΠΑΣΟΚ, αλλά…

Ο κ. Πιστόλας ανέφερε ότι κατά την άποψή του το ΠΑΣΟΚ έχει το πιο ποιοτικό ευρωψηφοδέλτιο, όμως φαίνεται ότι δεν μπορεί να το επικοινωνήσει, έχει αρχίσει ο κ. Ανδρουλάκης να κάνει μια καμπάνια μέσα από social media ώστε να φανεί πιο ελκυστικός στους ψηφοφόρους, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. «Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να έχει προβλήματα μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ. Πιστόλας.
Για την Ελληνική Λύση, που είναι δημοσκοπικά τέταρτο κόμμα, έχει ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει διασημότητες που έχουν τα άλλα κόμματα και φαίνεται να πατάει πάνω στη δυσαρέσκεια των πολιτών με τη ΝΔ, ώστε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται ψήφους δεξιές, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα που είναι πολύ δυνατός.

«Τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ,
προσεγγίζουν, αν δεν περνούν το 20%»

Στη συνέχεια έχουμε πολλά κόμματα για τα δεδομένα της Ελλάδας, τα οποία βρίσκονται κοντά στο όριο του 3% και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσα και ποια θα το περάσουν, είτε είναι από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά της ΝΔ. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το άθροισμα ποσοστών των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, γιατί σε κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προσεγγίζουν, αν δεν περνούν το 20%.
Ο κ. Πιστόλας, ανέφερε ότι τα κόμματα δεν συζητούν για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, την πορεία της Ευρώπης στο μέλλον, αλλά η συζήτηση αφορά είτε για διάφορους υποψηφίους τι είπαν και διάφορα άλλα θέματα που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση για να πλήξει την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό μέλλον. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα μετά το Πάσχα η συζήτηση να γίνει για την Ευρώπη, γιατί είναι ευρωπαϊκές εκλογές και κρίνεται ποιους θα στείλουμε στην Ευρώπη να παλέψουν για να συμφέροντα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.