Οι εικόνες από την πύρινη κόλαση στην Εύβοια που αφήνουν ξάγρυπνους τους Βολιώτες

Σοκ και δέος

Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια μπροστά στις εικόνες από την πύρινη κόλαση που «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της στην Εύβοια. Η δύναμη της φωτιάς δεν λέει να κοπάσει. Κάθε λεπτό που περνάει εκκενώνονται και νέοι οικισμοί. Κάθε λεπτό που περνάει οι φλόγες φτάνουν και πιο κοντά στα σπίτια. Και οι κάτοικοι μένουν αποσβολωμένοι, όπως οι ίδιοι λένε, να κοιτούν τη φωτιά που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα χωριά τους.

«Θα καούμε ζωντανοί. Σας παρακαλώ πολύ κάντε κάτι. Δεν μας βοηθά κανείς. Καιγόμαστε» λένε με όση φωνή τους έχει μείνει από την ταλαιπωρία, το φόβο, το κλάμα τόσων ημερών οι κάτοικοι του πανέμορφου αυτού τόπου.

Οι Βολιώτες τα τελευταία βράδια έχουν χάσει κι αυτοί τον ύπνο τους. Δεν υπάρχει τοποθεσία στη Μαγνησία, όπου δεν μπορεί κανείς να δει τις μανιασμένες κόκκινες φλόγες να καίουν ότι βρουν στο πέρασμα τους. «Εφιάλτη» και «κόλαση» χαρακτηρίζουν οι συμπολίτες τις εικόνες που βλέπουν από κάθε γωνιά της Μαγνησίας για ένα τόσο αγαπημένο τους μέρος, όπως είναι η Εύβοια. Με μια ευχή, γρήγορα να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και μια υπόσχεση πως οι Μαγνησιώτες θα βρεθούν στο πλευρό τους για βοήθεια.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες συμπολιτών στο διαδίκτυο:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.