Οι μικρομεσαίοι συζητούν για επιχειρηματικότητα και νέες θέσεις εργασίας

Στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος» σήμερα στο Βόλο

Το «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος» ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά με τη συνδρομή των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας. Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια σύμπραξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαφορετικών επαγγελματικών κλάδων, ώστε να αναπτύξουν συνεργασία και να δουν από κοινού, το μέλλον της επιχειρηματικότητας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ένα θέμα άκρως σημαντικό, τόσο για τη Μαγνησία, όσο και γενικότερα για τη Θεσσαλία.

«Σπουδαίο βήμα συνεννόησης»
Ιδαίτερης μορφής και θεματολογίας θα είναι το 1ο Αναπτυξιακό συνέδριο των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας, κατά το οποίο θα γίνουν προσεγγίσεις στον τρόπο συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στο Συνέδριο θα λάβει μέρος και η ΟΕΒΕΜ, με τη διοίκησή της να κάνει λόγο για ένα σπουδαίο βήμα συνεννόησης των περιφερειακών Ομοσπονδιών.
Τα μέλη των ΟΕΒΕ που θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο θα έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων ως προς την τοπική οικονομία της κάθε περιοχής και πως αυτή μπορεί να αναπτυχθεί, ενώ θα γίνουν συζητήσεις για δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για στενότερη συνεργασία, πάντα με απότοκο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.
Για το λόγο αυτό οι εργασίες του Συνεδρίου δεν θα περιλαμβάνουν τις συνήθεις και «τετριμμένες» συζητήσεις για φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα, για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά αντίθετα, θα επιδιωχθεί το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν.
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο στις 18.30 στο ξενοδοχείο Valis. Θα πραγματοποιηθούν οι χαιρετισμοί των επισήμων, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες με κεντρικό θέμα τα προβλήματα των τοπικών οικονομιών και η εναρκτήρια βραδιά θα ολοκληρωθεί με δεξίωση. Την Κυριακή, οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωί και τα θέματα που θα αναλυθούν θα είναι τα πλεονεκτήματα των περιοχών των Ομοσπονδιών που λαμβάνουν μέρος στο Συνέδριο, η περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και οι συνεργασίες μεταξύ των ΟΕΒΕ. Να σημειωθεί πως στο συνέδριο θα συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.