Όλγα Μαρκογιαννάκη στο Ράδιο ΕΝΑ: «Στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα»

Με επίκεντρο την πρόληψη στο κομμάτι των υποδομών κατέρχεται στην Ευρωβουλή

Σίγουρη πως το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές και θα είναι επί της ουσίας η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και υποψήφια Ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη η κ. Όλγα Μαρκογιαννάκη. Η ίδια αναφερόμενη στους στόχους της στην Ευρωβουλή υπογράμμισε πως στηρίζει την πρόληψη στο κομμάτι των υποδομών και τις συνέπειες αυτών από τις φυσικές καταστροφές, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

 

Η κ. Μαρκογιαννάκη μιλώντας για τις προσωπικές της επιδιώξεις και τους λόγους που κατέρχεται στον στίβο των Ευρωεκλογών ανέφερε πως είναι μια νέα μητέρα η οποία πραγματικά αγωνιά για το μέλλον και θέλω να δει μια διαφορετική προοπτική για τις ζωές όλων και τις ζωές των παιδιών, ενώ παράλληλα είναι μια επιστήμονας με επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία σε θέματα που αφορούν στην προστασία των υποδομών από φυσικές καταστροφές και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

«Θα πρέπει να δούμε πως θα εστιάσουμε στην ευρωπαϊκή ατζέντα σε θέματα πρόληψης. Εμείς πρέπει να δώσουμε μία νέα προοπτική και να εστιάσουν και τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πρόληψη, γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε ανθεκτικοί και θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στη κλιματική αλλαγή.

Μέσα από τις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια και την πορεία μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα ευρωπαϊκό ταμείο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Πρέπει οι υποδομές μας να είναι ανθεκτικές, ένα φυσικό φαινόμενο θα συμβεί, δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε. Αυτό που μπορούμε να αποτρέψουμε είναι το φυσικό φαινόμενο να γίνει καταστροφή. Εκεί μπορούμε να επέμβουμε, υπάρχει η επιστημονική γνώση, αρκεί να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια και η προτεραιότητα να δοθεί στην πρόληψη», εξήγησε η κ. Μαρκογιαννάκη υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και το γεγονός ότι η ΝΔ, παρά τις υποθέσεις των υποκλοπών, τα Τέμπη αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν την αξιοπιστία της, φαίνεται πως δεν απειλείται με τους πολίτες να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους.

Η κ. Μαρκογιαννάκη σημείωσε ότι τα μεγάλα ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές οφείλονται και στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μεγάλο χορηγό  του υψηλού ποσοστού της ΝΔ, καθώς όπως είπε ο φόβος να μην ξαναέρθει μία κυβερνητική πολιτική τύπου ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε πολύ κόσμο σε αυτό το δίπολο μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, και έδωσε το ποσοστό αυτό στη ΝΔ.

«Εμείς θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις, θέσεις. Βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις,  βλέπουμε ότι έχουμε σταθερά ανοδική πορεία. η οποία όταν θα είμαστε δεύτεροι, γιατί τις Ευρωεκλογές θα είμαστε δεύτερο κόμμα, θα είμαστε εμείς επί της ουσίας η αξιωματική αντιπολίτευση,  θα μας δώσει και τη δυνατότητα να εκφράσουμε συνολικά τους Έλληνες ως μια εναλλακτική λύση διακυβέρνησης πια απέναντι στη ΝΔ. Μια ΝΔ που στέκεται απέναντι στους πολίτες στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα, στα ζητήματα της οικονομίας, της δημόσιας υγείας» είπε η κ. Μαρκογιαννάκη και τόνισε ότι όλα τα στελέχη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στον δρόμο και ακούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

« Θα πείσουμε γιατί πιστεύω ότι η χώρα έχει ανάγκη τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας και την υποψηφιότητα Ζαγοράκη αυτή τη φορά όχι με τη ΝΔ αλλά με το ΠΑΣΟΚ η υποψήφια Ευρωβουλής ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται πολιτική lifestyle και πως κάθε συμμετοχή είναι ευπρόσδεκτη.

«Στόχος είναι να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας και να συσπειρώσουμε τις ευρύτερες δυνάμεις γύρω από τον κοινό μας στόχο. Είναι ένα ψηφοδέλτιο  που έχει υποψήφιους και άξιους συναδέλφους. Θα πορευτούμε με κοινό στόχο και κοινές αξίες. Οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν ποιους θέλει να τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή», ανέφερε.

Η απόφαση του ΣτΕ για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είναι μία πρώτη νίκη απέναντι στους συκοφάντες

Στο μεταξύ, η κ. Μαρκογιαννάκη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την  απόφαση του πρώην Υπ. Δικαιοσύνης Τσιάρας για το εάν δικαιούται κάποιος να μάθει τους λόγους παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Μάλιστα σήμερα επισκέφθηκε και την ΑΔΑΕ ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όπως είπε και ο πρόεδρός μας αυτή είναι μία πρώτη νίκη απέναντι στο παρακράτος που έχει στήσει η ΝΔ, είναι μία νίκη του φωτός, απέναντι στο σκοτάδι. Είναι μία νίκη απέναντι σε όλους εκείνους τους συκοφάντες, οι οποίοι εγκαλούσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πηγαίνει να ενημερωθεί. Δημιουργούσαν διάφορες εικασίες, συνωμοσιολογίες πάνω στους λόγους για τους οποίους δεν πήγαινε να ενημερωθεί και είδαμε όλοι ότι τελικά η θεσμική πορεία την οποία κράτησε ο πρόεδρός μας και κινήθηκε με βάση τα δημοκρατικά του δικαιώματα ως πολίτης και με τη μηνυτήρια  αναφορά που έχει καταθέσει, έδειξε την προσπάθεια συγκάλυψης της ΝΔ του σκανδάλου των υποκλοπών», επεσήμανε η ίδια τονίζοντας ότι θα έρθουν κι άλλες νίκες στη συνέχεια.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ενώ από την άλλη πλευρά η αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές μηδενίζει κι άλλες εξυμνεί τη Δικαιοσύνη. «Αυτή που δεν εμπιστευόμαστε για το κράτος δικαίου είναι η κυβέρνηση στις ενέργειές της απέναντι σε πολλά σκάνδαλα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

 

Είδαμε την αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας

Τέλος, η κ. Μαρκογιαννάκη αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και στην οποί συστρατεύτηκαν και άλλα κόμματα, επισημαίνοντας, μετά και την παραίτηση των δύο Υπουργών της ΝΔ ότι φάνηκε η αποτελεσματικότητα όταν κάποιος παίρνει στα χέρια του τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

«Όταν μας κατηγορούσαν ότι διαπλεκόμαστε με συγκεκριμένα συμφέροντα ήταν οι ίδιοι , οι πολύ στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, που βρισκόντουσαν μαζί τους. Και γι’ αυτό οδηγήθηκαν και στην παραίτηση. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν λειτουργούν αυτόνομα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Υπάρχουν δύο τινά. Εάν ενεργούν αυτόνομα, τότε ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει τι του γίνεται μέσα στο ίδιο το Μαξίμου κι από την άλλη εάν πήγαν με εντολή πρωθυπουργού αντιλαμβανόμαστε ποιος είναι αυτός, ο οποίος κινεί τα νήματα της διαπλοκής στη χώρα. Είναι πολύ ξεκάθαρη η κατάσταση», σημείωσε.

Ανέφερε δε ότι « είδαμε και την αποτελεσματικότητα όταν κάποιος παίρνει στα χέρια του τα δημοκρατικά του δικαιώματα, τη δυνατότητα που του δίνει το Σύνταγμα να καταθέσει μία πρόταση δυσπιστίας ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα και η κυβέρνηση βγήκε με 2 Υπουργούς λιγότερους από αυτή τη διαδικασία».

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.