Όνειρα και περιουσίες, σε σωρούς άχρηστων αντικειμένων (φωτογραφίες)

Εικόνες που πληγώνουν, στο Π. Λιμεναρχείο του Βόλου

Με δάκρυα στα μάτια, σφίξιμο στο στήθος και αναρίθμητα «γιατί», αλλά και πολλά ακόμη ερωτήματα για το πως θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα για τις οικογένειές τους, πληγέντες απ΄ την πρόσφατη πλημμύρα, κάτοικοι του Π. Λιμεναρχείου, ξεκίνησαν μετά την καταγραφή των ζημιών απ΄τα αρμόδια κλιμάκια, την … «επιχείρηση καθάρισμα» των σπιτιών τους.
Κάθε αντικείμενο και μια ιστορία, κάθε γωνιά του σπιτιού και ανάμνηση, όλα όμως κατεστραμμένα. Μάταια ψάχνουν να βρουν κάτι, που μπορεί να έχει διασωθεί, κάτι που θα αποτελέσει «τη μαγιά» για το νέο νοικοκυριό που πρέπει να στηθεί. Δύσκολα όμως… Αν κρίνει κανείς και απ΄τον όγκο των αντικειμένων που έχουν πεταχτεί, καταλαβαίνει εύκολα, ότι τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, τίποτα σχεδόν, δεν μπορεί να κρατηθεί.
Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που προέρχονται απ΄το Π. Λιμεναρχείο, όπως απ΄την οδό Σερβίων, η οποία είναι πλέον απροσπέλαστη από τις κατεστραμμένες οικοσκευές που πετάχτηκαν στον δρόμο… Για τους άλλους δρόμους προς το «κατέβασμα» του Π. Λιμεναρχείου, όπως η Έλλης και η Βότση, υπάρχει ακόμη … μέλλον για το ξεκαθάρισμα, μιας που ακόμη η λάσπη, παραμένει μέσα και έξω απ΄τα σπίτια αλλά και στους δρόμους, όπου τις επόμενες ώρες ή ημέρες, θα βρουν «καταφύγιο» και αυτών των σπιτιών, τα άχρηστα αντικείμενα…
Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.