Π. Πολάκης: «Η ΝΔ τάισε με απευθείας αναθέσεις φίλους και κολλητούς στο όνομα του κορωνοϊού»

Ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρώην Αν. Υπουργό Υγείας

Με σκληρή γλώσσα για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Τόνισε πως η ΝΔ “τάισε” φίλους και κολλητούς με απευθείας αναθέσεις στο όνομα του κορωνοϊού, ενώ απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς δεν δημιούργησε νέες κλίνες ΜΕΘ και δεν κινήθηκε γρήγορα για την έλευση των μονοκλωνικών αντισωμάτων.
Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ξεπούλησε τη ΔΕΗ και σίγουρα με όλα όσα έχει κάνει θα προσγειωθεί πολύ ανώμαλα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Υπουργός έθεσε ως στόχο την ανάδειξή του ως πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης με την απλή αναλογική, ενώ σχολίασε πως οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα.

“Τάισαν” φίλους και κολλητούς

Με αφορμή την εξεταστική επιτροπή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρήμα και κυρίως για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, ο κ. Πολάκης σχολίασε τις δημοσκοπήσεις, που φέρνουν τη ΝΔ στην πρώτη θέση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
“Οι δημοσκοπήσεις είναι όλες ταϊσμένες και πληρωμένες. Έχουν δώσει πάνω από 150 εκ. ευρώ και δεν είναι μόνο τα 40 εκ. ευρώ που έχουν δώσει σε μια σειρά από ΜΜΕ και συστημικά , κεντρικά δηλαδή και πάρα πολλά περιθωριακά. Έχουν αγοράσει τη στήριξη κι ενώ η κοινωνία βοά από πολλές μεριές και όχι από μια μεριά, γιατί πλέον είμαστε σε πανδημία 2 χρόνια, δεν είμαστε στους τρεις μήνες κι έξι και να λέμε “άσε να δούμε τι θα κάνουν”. Λες και δεν ήξερε ο κόσμος τι κάνει το Μητσοτακέικο όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση”, είπε ο πρώην Υπουργός.
Ο ίδιος έριξε τα βέλη του στην Κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ βρήκε γεμάτα ταμεία από τα οποία τα 13,5 δις ευρώ τα έδωσε σε συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις εκ των οποίων τα 8,5 δις ευρώ τα έδωσε σε φίλους και κολλητούς, με πάρα πολλά εξ αυτών στο όνομα της πανδημίας, την οποία εργαλειοποίησε.
“Εάν εξαιρέσουμε ένα 15-20% που το τάισαν , μέσα από τις απευθείας αναθέσεις ή του τάξανε θέσεις ή διορίσανε με κάποιες συμβάσεις εργασίας κτλ, όλοι οι υπόλοιποι βρίζουν και εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Κι αφού είναι τόσο άνετος, να τις κάνει τις εκλογές τώρα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.
Υποστήριξε πως υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις που δείχνουν διαπλοκή και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος κι όλα αυτά στο όνομα του κορωνοϊού.
“Μόνο εγώ έχω βγάλει πάνω από 500-600 υποθέσεις από Νοσοκομεία ή με την ανεκδιήγητη κ. Νικολάου, που φαινόταν ότι αυτό το είδος στην πιάτσα έκανε 1 ευρώ και το αγόραζε με δέκα. Αυτό κάνουν στο όνομα του κορωνοϊού. Εδώ η άλλη πήγε και αγόραζε μάσκες από εταιρεία που κατασκεύαζε αμορτισέρ αυτοκινήτου ή έπιπλα κήπου ή έδωσε την απολύμανση των φυλακών σε εταιρεία που πριν διοργάνωνε συνέδρια. Αυτό δεν είναι λαμογιά; Δεν είναι κομπίνα; Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Ανάπτυξης, Μεταναστευτικής Πολιτικής “, σημείωσε και συμπλήρωσε πως έγινε ένα απίστευτο γλεντοκόπι με τις αναθέσεις.
Μάλιστα, τόνισε πως τα χρήματα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία δεν έπρεπε να ήταν τόσα, καθώς και με κάποια λιγότερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε εάν ήταν στην κυβέρνηση να ακολουθήσει το πρόγραμμά του.

Κακώς αφήσαμε τόσα χρήματα …

” Εμείς αφήσαμε 37-38 δις ευρώ και κακώς αφήσαμε τόσα κι έχει ξεκινήσει γλέντι ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Εμείς τα αφήσαμε για να θωρακίσουμε τη χώρα. Κακώς ήταν 37-38 δις ευρώ, 30 έπρεπε να είναι κι αυτά έφταναν για όσα θέλαμε να κάνουμε , για να στηριχθεί το χρέος, να ξεπληρώσουμε και νωρίτερα και να έχουμε και καβάντζα, κι αυτοί εδώ έχουν στήσει το γλεντοκόπι. Παραλάβανε ρυθμισμένο χρέος, που το είχαμε κατεβάσει στα 325-330 δις ευρώ και ήδη έχει φτάσει στα 390 δις ευρώ. Θέλει να φάει, να φύγει και να μας αφήσει μνημόνιο. Δεν σφάξανε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε δε πως την άλλη φορά που θα έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα αργήσει, θα κάνει όλα αυτά “που λόγω του τρόπου των δεσμεύσεων και της “φυλακής” που μας είχαν κλείσει Σαμαράδες και Βενιζέλοι, πριν που κυβερνήσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε και στο κράτος και στη δικαιοσύνη”.
Η ΝΔ ξεπουλά αναίσχυντα τον δημόσιο πλούτο
Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε όμως και στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και κατ’ επέκταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ ρίχνοντας τα βέλη του για άλλη μια φορά στη ΝΔ, ότι ξεπουλάει αναίσχυντα και χωρίς καμιά αιτία τον δημόσιο πλούτο. “Μιλάω για τη ΔΕΗ που ξεπούλησαν σε μια εποχή που λόγω πάλι της καταστροφικής της πολιτικής, σε σχέση με την πράσινη μετάβαση το ρεύμα έχει φτάσει στον Θεό. Πληρώνουμε την ακριβότερη χονδρική στην Ευρώπη και την ίδια στιγμή ξεπουλάμε την ΔΕΗ για να μην έχουμε τη δυνατότητα να αντισταθούμε στο κύμα της ακρίβειας ή να πάρουμε πολιτικά μέτρα”, τόνισε ο κ. Πολάκης.

Αποτυχία και στην πανδημία

Η ΝΔ συνέχισε ο πρώην Υπουργός έχει αποτύχει όμως και στην πανδημία με τα στελέχη της ΝΔ να κλαίνε πριν από δύο χρόνια, όπως είπε, για τους 34 νεκρούς από την γρίπη, που ήταν οι λιγότεροι που υπήρξαν ποτέ και να μην ακούνε τις προτάσεις του, όταν ο αριθμός των νεκρών λόγω του κορωνοϊού έχει φτάσει τους 16200.
“Έχουμε 16200 νεκρούς από τους οποίους οι μισοί θα είχαν σωθεί εάν είχαν κάνει αυτά που τους φωνάζω εδώ και έναν χρόνο. Δηλαδή ΜΕΘ, πραγματικές ΜΕΘ κι όχι να προσθέτουν τα ιδιωτικά κρεβάτια ή τις ειδικές μονάδες που ήδη υπήρχαν πριν και να μας λένε ότι έφτιαξαν ΜΕΘ ή να βάζουν ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της εντατικής θεραπείας και γι’ αυτό να έχουμε ποσοστά θνητότητας 100% σε μια σειρά από ΜΕΘ της επαρχίας. Και δεύτερον τα μονοκλωνικά φάρμακα. Από πέρυσι τα φωνάζω και τώρα λένε ότι θα φέρουν 2000 δόσεις που δεν φτάνουν ούτε για τους κολλητούς τους. Χρειαζόμαστε 15000-17000 δόσεις μέχρι να τελειώσει η πανδημία, που θα τελειώσει Φλεβάρη- Μάρτη”, σχολίασε.
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στη μηδενική στήριξη, όπως είπε, των παραγωγών, που δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση τη στιγμή του στα καλλιεργητικά εφόδια το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, είπε πως χιλιάδες παιδιά βρίσκονται εκτός των ΑΕΙ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, καθώς η κ. Κεραμέως “εκτέλεσε συμβόλαιο με τους σχολάρχες των ιδιωτικών ΙΕΚ. Ακόμη σημείωσε πως το επιτελικό κράτος “κάηκε” και “πνίγηκε” με τις πρόσφατες πυρκαγιές κι έπειτα τις πλημμύρες.
“Είναι πολλά τα ρυάκια και οι χείμαρροι που πέφτουν πλέον στον λαϊκό θυμό εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση θα προσγειωθεί πολύ ανώμαλα, που νομίζει ότι αυτό που λένε οι άνθρωποι στα καφενεία είναι αυτό που λέει ο Πορτοσάλτε και ο Οικονόμου στον ΣΚΑΙ. Απέχουν παρασάγγας η λαϊκή οργή που συσσωρεύεται με το λιβανιστήρι που κάνουν τα πληρωμένα παπαγαλάκια”, τόνισε.

Ο Μητσοτάκης δεν αντέχει άλλο- Στόχος
να βγει πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Πολάκης όμως έκανε λόγο και για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, να αλλάξει εάν αλλάξει η κυβέρνηση, αλλιώς, είπε χαρακτηριστικά, μόνο θα τρώνε αυτοί και οι δέκα κολλητοί τους.
Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκλογικό του στόχο, ο πρώην Υπουργός επεσήμανε πως τον Φεβρουάριο γίνεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
“Εκεί πραγματικά εκπέμπουμε το συγκεκριμένο μήνυμα και το κυβερνητικό πρόγραμμα με το οποίο θα κυβερνήσουμε την άλλη φορά. Στόχος μας είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και με μεγάλη διαφορά όποτε κι αν αυτές γίνουν, που δεν θα αργήσουν, γιατί δεν αντέχει άλλο ο Μητσοτάκης, τελειώνουν και τα λεφτά. Από κει και πέρα εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα υπάρχει κυβέρνηση με την απλή αναλογική, αλλά η μπάλα θα είναι στο γήπεδο αυτών που αφορά, δηλαδή τις δημοκρατικές, προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις του τόπου οι οποίες θα δείξουν και θα τους κρίνει η ιστορία κι ο λαός αν μπορεί να βγει κυβέρνηση από την απλή αναλογική , που εμείς θεωρούμε ότι μπορεί και είναι σαφές το φάσμα που απευθύνεται η πρόταση”, κατέληξε ο πρώην Υπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.