Πάνω απ΄τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος το επόμενο διήμερο στη Μαγνησία

Μείωση έως και 9 βαθμούς από την Πέμπτη

Καμίνι θα θυμίζει και πάλι σήμερα Τρίτη αλλά και αύριο η Μαγνησία, με το θερμόμετρο, όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, να ξεπερνά τους 40 βαθμούς ακόμη και στον Βόλο. Παρά τις δύο πολύ θερμές ημέρες, φαίνεται πως η συνέχεια της εβδομάδας θα είναι καλή, με πτώση της θερμοκρασίας και πιο ιδανικές συνθήκες καλοκαιριού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη σήμερα Τρίτη και αύριο θα πνέει νοτιοδυτικός άνεμος, λίβας. Η θερμοκρασία στον Βόλο την Τρίτη θα φτάσει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη τους 41 ίσως και τους 42 βαθμούς. Από την Τετάρτη το απόγευμα αρχίζει να πνέει ένα βόρειο ρεύμα, το οποίο θα δροσίσει την ατμόσφαιρα και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει εμφανή πτώση, ακόμη και 8-9 βαθμούς Κελσίου.
Έτσι την Πέμπτη θα πνέουν βόρειοι ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ και πιο ανοιχτά στο βορειοδυτικό Αιγαίο 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στον Βόλο στους 33-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή.
Το Σαββατοκύριακο κοπάζουν οι βοριάδες και η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2 βαθμούς, φτάνοντας τους 34 και 35 βαθμούς, δημιουργώντας συνθήκες κανονικές για την εποχή που διανύουμε.
«Η εβδομάδα μπορεί να ξεκινά λίγο δύσκολα, αλλά μετά μας ανταμείβει με καλές θερμοκρασίες κι έτσι φαίνεται ότι θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Περιμένουμε δροσιές τον Αύγουστο, ιδίως για το πρώτο δεκαήμερο η εικόνα εκτίμησης είναι πως θα είναι πιο δροσερό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.