Πάνω από 200 επιχειρηματίες σε Βόλο και Αλμυρό στέλνουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων στο Μαξίμου

Ζητούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την εστίαση

Περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης από τον Βόλο και τον Αλμυρό παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στο Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας, όπου μαζί με τα υπόλοιπα όλων των επιχειρηματιών όλης της χώρας, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων θα παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

Για τρεις ημέρες ο τοπικός Σύλλογος συγκέντρωνε τα κλειδιά επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής ζητώντας ουσιαστική στήριξη, προκειμένου να παραμείνουν «ζωντανές» οι επιχειρήσεις.
«Ζητάμε μείωση του ΦΠΑ στο 6%, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών στο100%, επιδότηση του ενοικίου με ταυτόχρονη παράταση των μισθώσεων και απαγόρευση των εξώσεων, κούρεμα των υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί και αυξάνονται μέχρι το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και ρύθμιση των οφειλών με πολλές δόσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Στεφάνου, που συμπλήρωσε πως οι επιτρεπτέες προκαταβολές δεν πρέπει να επιστραφούν, αλλά να δοθούν ως αποζημίωση και ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Στη δράση αυτή του τοπικού Συλλόγου συμμετείχε και ο Σύλλογος του Αλμυρού με τον πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Μπακίρη να επισημαίνει πως « «Συγκεντρώσαμε τα κλειδιά των περισσότερων επιχειρήσεων και τα φέραμε για να τα παραδώσουμε στον Βόλο. Βλέπουμε την εστίαση να βάζει λουκέτο. Η υπομονή μας και οι δυνάμεις μας έχουν εξαντληθεί και ζητούμε να μας βοηθήσει οικονομικά το κράτος». Τόνισε δε πως όταν επαναλειτουργήσει η εστίαση,, ορισμένα καταστήματα στον Αλμυρό θα έχουν κατεβάσει ήδη ρολά ενώ εξέφρασε τη δυσκολία πολλών επιχειρηματιών να ξεκινήσουν εκ νέου εργασία, μετά από 180 ημέρες lockdown.
Παρούσα στην κινητοποίηση ήταν κα η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, στηρίζοντας τη δράση των καταστηματαρχών εστίασης .
Να σημειωθεί πως από την περιοχή του Αλμυρού παραδόθηκαν περίπου 30 κλειδιά επιχειρήσεων και από τον Βόλο πάνω από 200.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.