Παντ. Μαστρογιάννης: Στην πόλη έχει κυριαρχήσει, ο εκχυδαϊσμός και ο εκφυλισμός της δημοκρατίας

Ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης, μέλος της Δ.Ε. της Πράσινης Αριστεράς στη Μαγνησία
«Υπάρχει μια τοξικότητα στις σχέσεις μεταξύ αρχόντων και αρχομένων» δηλώνει το στέλεχος της Πράσινης Αριστεράς

Τον Μπέο και την Δημοτική Αρχή Βόλου καταγγέλλει η Πράσινη Αριστερά, διότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου δεν καταδίκασε την επίθεση κατά του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα, από το σύμβουλο της πλειοψηφίας Β. Ζαχείλα.

«Τα είδη της βίας έχουν εξαντληθεί όλα»

Στο Ράδιο ΕΝΑ μίλησε ο Παντελής Μαστρογιάννης, του συντονιστικού της Πράσινης Αριστεράς Μαγνησίας, ο οποίος είπε ότι οι ημέρες του Πάσχα δεν συνάδουν με τα φαινόμενα που παρατηρούνται στην πόλη, όχι μόνο τελευταία, αλλά εδώ και πολύ καιρό.
«Τα είδη της βίας έχουν εξαντληθεί όλα. Η ψυχολογική, η λεκτική και η χειροδικία, ακόμη και μέσα σε δημοτικούς χώρους. Όλα αυτά είναι κατάληξη μιας άποψης που λέει ότι ¨εμείς δέρνουμε¨, ότι ¨θέλουν σφαλιάρες γιατί αλλιώς δεν βάζουν μυαλό¨, ότι ¨δεν θα γλιτώσουν το ξύλο κάποιοι¨ κλπ.», ανέφερε ο κ. Μαστρογιάννης.
Σύμφωνα με το στέλεχος της Πράσινης Αριστεράς, είναι κατάντια για την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να παρακολουθεί σιωπηλή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην μιλάει και να μην αντιδρά κανείς και στο τέλος να μην καταδικάζουν αυτό το γεγονός.

Ποια παραδείγματα έχουν τελικά οι νέοι

Ο ίδιος είπε ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, υφυπουργοί, βουλευτές, κυβερνητικοί παράγοντες, ουσιαστικά ανέχονται αυτά τα φαινόμενα με τον τρόπο τους. «Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τον αποκαλεί ¨δημαρχάρα¨ και δεν καταδικάζει ή δεν διαχωρίζει τη θέση του, είναι αυτονόητο ότι ανέχεται και όλα αυτά», επισήμανε το μέλος της Πράσινης Αριστεράς.
Σύμφωνα με τον κ. Μαστρογιάννη, την ίδια ώρα ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα μεγάλα στην Αθήνα, ασχολούνται με τη βία και τα σχετικά φαινόμενα και τα παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο, γιατί αυτά «παίζουν» ή αναφέρονται σε ένα επεισόδιο που έγινε με αντιδήμαρχο σε Δήμο της Αθήνας, ενώ γι’ αυτά που γίνονται στην περιοχή μας δεν λένε κουβέντα, χωρίς να αναρωτηθούν τι οδηγεί τους νέους σ’ αυτή τη βία και ποια παραδείγματα έχουν.

«Δεν αρκεί μια αποδοκιμασία
των πολιτικών δυνάμεων»

«Όταν έχουν παραδείγματα δημοτικών αρχόντων ή βουλευτών που επιτίθεται και να χτυπούν άλλους ανθρώπους και δεν τα καταγγέλλουμε και τα καταδικάζουμε, είναι φυσικό να φτάνουμε εκεί», επισήμανε.
Το στέλεχος της Πράσινης Αριστεράς παραδέχτηκε ότι δεν αρκεί μια αποδοκιμασία των πολιτικών δυνάμεων, αλλά χρειάζεται αντίδραση συνολική, ενιαία απ’ όλους, καθώς δεν είναι δυνατόν στο 2024 να έχουμε βία του 1961 έστω ραφιναρισμένη και εκτίμησε ότι έχουν κυριαρχήσει νέα δεδομένα, που έχουν αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πόλης, που έχει αγώνες, ιστορία, παράδοση και έχει κυριαρχήσει, ο εκχυδαϊσμός, ο εκφυλισμός της δημοκρατίας, μια τοξικότητα στις σχέσεις μεταξύ αρχόντων και αρχομένων.

«Τι κάνουν οι πνευματικοί άνθρωποι;»

Ο κ. Μαστρογιάννης διερωτήθηκε τι κάνουν οι πνευματικοί και οι άνθρωποι του πολιτισμού και πως παρεμβαίνουν και τόνισε ότι φαίνεται ότι αποδέχονται το μοιραίο, ενώ η κοινωνία των πολιτών αφομοιώνεται με αυτόν τον τρόπο.
Ο ίδιος είπε ότι είναι ανάγκη η λήψη μέτρων, διερωτήθηκε ποιός θα τα πάρει και δήλωσε απαισιόδοξος, καθώς την ίδια στιγμή η δημοκρατία σε κεντρικό επίπεδο βάλλεται, οι διάφοροι διεθνείς θεσμοί το επισημαίνουν, μας αποδοκιμάζουν, η διεθνής κοινότητα ζητά διαφορετικές διαδικασίες κι εμείς ψάχνουμε για Μπελέρηδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.