Παράδειγμα προς μίμηση! Τρεις μαθητές βρήκαν στην παραλία πορτοφόλι και το παρέδωσαν

Τιμήθηκαν με έπαινο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Ο Χρήστος, ο Γιάννης και ο Κωνσταντίνος γνωρίζονται και κάνουν παρέα από μικρά παιδιά. Την Κυριακή είχαν βγει βόλτα στο κορδόνι στην παραλία κι όταν επέστρεφαν κοντά στο άγαλμα βρήκαν ένα πορτοφόλι. Τα παιδιά το άνοιξαν για να δουν εάν υπήρχαν στοιχεία για να επικοινωνήσουν με τον κάτοχό του και πήραν αμέσως την αστυνομία. Τους κατεύθυνε να επικοινωνήσουν με το λιμεναρχείο όπως κι έγινε. Οι τρεις νεαροί μαθητές πήγαν κατευθείαν στο λιμεναρχείο και παρέδωσαν το πορτοφόλι. Μάλιστα, δεν κοίταξαν καν εάν είχε χρήματα, τονίζοντας πως έκαναν απλά το αυτονόητο.

 

Σήμερα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης κάλεσε τους μαθητές, τους Διευθυντές των σχολείων τους, αλλά και τους γονείς για να τους συγχαρεί και να τους τιμήσει γι’ αυτή τους την πράξη, που πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο στα παιδιά και τους μαθητές, αλλά σε όλους.

Οι Χρήστος Πούλιος, μαθητής της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, Γιάννης  Αναστασίου, μαθητής της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων και Κωνσταντίνος Μουράβας, μαθητής της Α τάξης του 5ου ΓΕΛ Βόλου έλαβαν επαίνους και ένα συμβολικό δώρο από τη Διεύθυνση.

« Αποτέλεσαν παράδειγμα λαμπρής συμπεριφοράς με την αξιέπαινη πράξη τους ως ανάδειξη του σεβασμού των κόπων των συνανθρώπων μας. Αποτελούν πρότυπα για τους μαθητές κι αυτό για μας είναι το σπουδαιότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Οι μαθητές στις δηλώσεις τους υπογράμμισαν πως έπραξαν το αυτονόητο και ότι εάν συνέβαινε ξανά ένα τέτοιο περιστατικό, πάλι την ίδια αντίδραση θα είχαν.

«Αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη, να το παραδώσουμε στις αρχές. Για τον έπαινο αισθάνομαι περήφανος», είπε ο Χρήστος Πούλιος, σημειώνοντας πως βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού.

« Κάναμε το σωστό, αυτό που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος, το βρήκαμε και το παραδώσαμε. Αυτό θα έκανε κάθε σωστός άνθρωπος, αν ξαναγινόταν το ίδιο θα κάναμε», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου συμπληρώνοντας πως και οι συμμαθητές αλλά και οι καθηγητές του σχολείου τους συνεχάρησαν για την πράξη τους.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον εαυτό μας και σίγουρα θα κάναμε ξανά το ίδιο. Οι γονείς μας είπαν συγχαρητήρια για την πράξη αυτή, το ίδιο και οι συμμαθητές μας», σημείωσε και ο Κωνσταντίνος Μουράβας.

Παρούσες στην τιμητική αυτή στιγμή και η Υποδιευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Βόλου, όπως και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχωνίων.

Η Υποδιευθύντρια του 5ου Λυκείου Βόλου κ. Ελένη Ταμία μιλώντας για την πράξη των παιδιών επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «Για τον μαθητή μας ήμουν απολύτως βεβαία ότι στο βαθμό που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτή θα ήταν η αντίδρασή του. Αρχή για μας, στο σχολείο μας είναι να έχουμε τη βάση της οικογένειας. Γνωρίζοντας τις οικογένειες ήμουν σίγουρη ότι  για τον Κωνσταντίνο δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη, αυτό θα έκανε γιατί οι οικογένειες είναι πίσω απ’ όλα, έρχεται στη συνέχεια το σχολείο, η πολιτεία. Είμαστε περήφανοι», ενώ την περήφανη για τα παιδιά δήλωσε και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λεχωνίων Κατερίνα Αγγελοπούλου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας και για τον Κωνσταντίνο γιατί ήταν μαθητής μας στο Γυμνάσιο, γνωρίζουμε και τις οικογένειες.  Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς που δώσαν αυτές τις αρχές στα παιδιά τους. Χαιρόμαστε που συμβαίνουν τόσο ωραία πράγματα και θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας στο μέλλον να προοδεύουν, να είναι καλά και να τα καμαρώνουμε», επεσήμανε.

Δίπλα στους μαθητές ήταν και οι γονείς τους, με την μητέρα του Κωνσταντίνου Μουράβα κ. Σταυρούλα Καρτσιδήμα να εκφράζει την χαρά της για την πράξη αυτή του παιδιού της αλλά και των φίλων του. « Μακάρι αυτές οι καλές πράξεις να τους συνοδεύουν, γιατί πρέπει να είναι πάντα αλληλέγγυοι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ και ο κ. Σεραφείμ Αναστασίου, πατέρας του Γιάννη εξέφρασε την περηφάνια του για τον γιό του και τους φίλους του. «Θεωρώ δεδομένο ότι έπρεπε να γίνει έτσι. Μακάρι στη ζωή τους να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όσα κάνουν στη ζωή τους. Είναι η αρχή μου και του το λέω ότι δεν είναι τίποτα δικό σου εάν δεν είναι κάτι δικό σου πραγματικά», σημείωσε.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.